Θετικά νέα για τον 14χρονο που κατέρρευσε, ενώ έλεγε τα κάλαντα

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 14χρονου αγοριού από την Άρτα που κατέρρευσε την παραμονή των Χριστουγέννων, με εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ έλεγε τα κάλαντα.

Ο 14χρονος παραμένει διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Παίδων “Η Αγία Σοφία” όπου υποβλήθηκε σε μια δύσκολη επέμβαση το βραδυ της Κυριακής, έπειτα από μια… κούρσα διακομιδών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων στο Παίδων στην Αττική.

Το αγόρι έχει συμπληρώσει ένα 24ωρο στη Μονάδα, έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύωρης, λεπτής χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, με τους γιατρούς να είναι ικανοποιημένοι από την επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις που επιβεβαίωσαν την καλή μετεγχειρητική έκβαση δημιουργώντας κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στους χειρουργούς για την κατάστασή του.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί κατέρρευσε λίγη ώρα αφότου είχε φύγει από το σπίτι του το πρωί της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, για να πει τα κάλαντα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου διασωληνώθηκε, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, υπεβλήθη σε επέμβαση, αλλά και εκεί οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί σε πιο εξειδικευμένο κέντρο. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των περαιτέρω απαραίτητων εξετάσεων κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα το 14χρονο αγόρι έφτασε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ και με αστυνομική συνοδεία, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Έλληνας ερευνητής που βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών ανοίγει νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των παθήσεων του εγκεφάλου

Μηνύματα κορεσμού στέλνει στον εγκέφαλο μία κάψουλα που έφτιαξαν στο ΜΙΤ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.