Έρευνα: Αν οι νέοι μπορούσαν να ταξιδέψουν πίσω, θα επέλεγαν την εξάλειψη του καρκίνου και της κλιματικής αλλαγής

Οι νέοι της γενιάς Z και οι Millennials πιστεύουν ότι η συναισθηματική υγεία είναι η πιο σημαντική πλευρά της ζωής τους και αν μπορούσαν να ταξιδέψουν πίσω το χρόνο, θα επέλεγαν την εξάλειψη του καρκίνου και της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, αν
ζούσαν σε έναν ιδανικό κόσμο, 7 στους 10 νέους Ευρωπαίους θα ήθελαν να αποκτήσουν οικογένεια.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας της εταιρείας Merck, η οποία διερεύνησε τις σκέψεις και τις απόψεις νέων, Ευρωπαίων πολιτών για τη συναισθηματική υγεία, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, την υγεία, την οικογένεια, και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Στην έρευνα “Συναισθηματική Υγεία της γενιάς Ζ και των Millennials: τι κινητοποιεί τους νέους Ευρωπαίους;” συμμετείχαν 7.500 νέοι, 19-25 (γενιά Z) και 26-36 (Millennials) ετών, από 12 Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία).

«Η Merck είναι μια εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας και το 50% των εργαζομένων μας ανήκουν στις γενιές Ζ και Μillennials. Οι μελλοντικοί εργαζόμενοι και συνεργάτες μας, είναι μέρος αυτών των γενεών», επισήμανε η Susan King-Barnardo, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Γενική Διευθύντρια για τη Merck στην Ελλάδα και την Κύπρο. «Συνεπώς, ένας από τους στόχους μας είναι να ακούσουμε τις νεότερες γενιές, να μάθουμε για τις ανησυχίες και τις επιθυμίες τους και να τις εντάξουμε στην ατζέντα μας. Αυτοί είναι το μέλλον μας. Αυτός είναι ο στόχος αυτής της σημαντικής ευρωπαϊκής έρευνας της Merck».

Τι απάντησαν οι νέοι στη χώρα μας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις απαντήσεις των Ελλήνων Gen Zs και Millennials, οι οποίοι κατέγραψαν το υψηλότερο ποσοστό (93%) μεταξύ των Ευρωπαίων στη σημασία που δίνουν στη συναισθηματική τους υγεία, ενώ παράλληλα, από κοινού με τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς, είχαν το υψηλότερο πανευρωπαϊκά ποσοστό (84%) στη βαρύτητα που έχει για αυτούς η ισότητα των φύλων.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Merck, το ποσοστό των νέων Ελλήνων που θεωρούν την εξάλειψη του καρκίνου ως την πλέον σημαντική πρόκληση για το μέλλον (58%), είναι το υψηλότερο που καταγράφηκε μεταξύ των συμμετεχόντων από τις 12 Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι νέοι Έλληνες είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται περισσότερο (53%) για τη σεξουαλική υγεία ως ζήτημα σχετικό με τα θέματα της αναπαραγωγής και της γονιμότητας, ενώ μαζί με τους Βρετανούς υπέδειξαν σε ποσοστό 27% την αποσύνδεση από τα τεχνολογικά μέσα, ως τον τρόπο που προτιμούν για να διαφυλάξουν την υγεία τους.

Στο σύνολο της έρευνας, τώρα και σχετικά με τη συναισθηματική υγεία, το 88% της γενιάς Z και των Millennials την χαρακτηρίζουν ως την πιο σημαντική πλευρά της ζωής τους, ενώ σχεδόν 8/10 (76%) τη συζητούν μεταξύ τους και τους απασχολεί τακτικά.

Οι νέοι Ευρωπαίοι αξιολογούν εξίσου υψηλά (87%) και τη σωματική τους υγεία και επιλέγουν ως κύριο εργαλείο φροντίδας του εαυτού τους τις τακτικές ιατρικές εξετάσεις (σχεδόν 1/3).

Αντίστοιχα, 8 στους 10 υποστηρίζουν πως η πηγή που εμπιστεύονται περισσότερο για πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους είναι το υγειονομικό προσωπικό.

Ως προς το μέλλον που οραματίζονται για την υγειονομική περίθαλψη, το 71% των νέων Ευρωπαίων θα ήθελε να δει την έρευνα να αντιμετωπίζεται περισσότερο σαν επένδυση παρά σαν κόστος, την ίδια στιγμή που μεγαλύτερες προκλήσεις που θα ήθελαν να εξαλείψουν αν μπορούσαν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο θεωρούν τον καρκίνο (39%) και την κλιματική αλλαγή (33%).

Παράλληλα, το 65% των Ευρωπαίων, 19-36 ετών, θα ήθελε περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την υπογονιμότητα, ενώ αν μπορούσαν να πείσουν τους ηγέτες του πλανήτη για κάτι, θα έδιναν προτεραιότητα στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για ιατρική έρευνα (4/10) και στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και της πρόληψης σε θέματα υγείας.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι η γενιά Z και οι Millennials της Ευρώπης, ανησυχούν πολύ ή αρκετά (7 στους 10) για περιβαλλοντικά θέματα δηλώνοντας σε ποσοστό 25% πως η ανησυχία τους αυτή είναι ο λόγος που τους οδηγεί σε πιο βιώσιμες επιλογές τρόπου ζωής.

Παράλληλα, αν ζούσαν σε έναν ιδανικό κόσμο, 7 στους 10 νέοι Ευρωπαίοι, θα ήθελαν να αποκτήσουν οικογένεια, ενώ στην ιεράρχηση των σχετικών με την αναπαραγωγική υγεία θεμάτων, ξεχώρισαν η σεξουαλική υγεία (42,5%), οι διαφορετικές μορφές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (32,4%) και τα αίτια της υπογονιμότητας (29,5%).

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του προστάτη: Πώς η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Πώς και με τι να αντικαταστήσετε τις ζωικές πρωτεΐνες για να ζήσετε περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.