Οι Οργανούληδες υποδέχονται τους μαθητές και φέτος – Γιατί το μέσα μας είναι που μετράει

Οι Οργανούληδες ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά και υποδέχονται μαθητές από όλα τα σχολεία. Άνοιξε η φόρμα για να δηλώσουν συμμετοχή Δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα στις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οργανούληδες», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και υπό την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές από τους Οργανούληδες

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την Αγγλία και υιοθετήθηκε κατόπιν από τη Σκωτία και τον Καναδά, ταξιδεύει για 3η σχολική χρονιά στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 11.000 μαθητές και 800 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη συμμετάσχει από τον Ιανουάριο του 2021 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και γνωρίζουν καλά τα μυστικά των «Οργανούληδων» για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων.

Ποια είναι τα όργανα του σώματός μας και πώς λειτουργούν; Πώς φροντίζουμε την υγεία μας; Τι μέγεθος έχει η καρδιά και ποιο εσωτερικό μας όργανο μπορεί να «ξαναγεννηθεί»; Τι συμβαίνει εάν κάποιο από τα όργανα δεν λειτουργεί σωστά; Πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το όργανο με κάποιο άλλο;

Δύσκολα ερωτήματα, όπως τα παραπάνω, μπορούν να γίνουν διασκεδαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων». Το Ίδρυμα Ωνάση σας καλεί “να γίνετε κι εσείς μέρος της μεγάλης παρέας, για να χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί το μέσα μας είναι που μετράει”.

Η συμμετοχή στις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις του προγράμματος είναι δωρεάν μετά από εγγραφή του υπεύθυνου εκπαιδευτικού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΙΘ Θεματικός άξονας). Στόχος του είναι να μοιραστεί μαζί τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας και να τους μάθει τα πάντα για τη δωρεά οργάνων.

Για τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων στον προγραμματισμό της περιόδου 2023-24, οι Διευθυντές τους μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος, την οποία μπορούν να βρουν στο onassis.org/health.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: [email protected]

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα Δημοτικά σχολεία.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, για περιορισμένο αριθμό σχολείων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες» εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις, που ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση με στόχο την ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων και την ενίσχυση της κουλτούρας δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι υπό την επιστημονική αιγίδα του ΕΟΜ και του Υπουργείου Υγείας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Διαβάστε επίσης

10 Οκτωβρίου: «Η ψυχική υγεία είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα»

Συνήθειες που θέτουν σε κίνδυνο την όραση μας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.