Ίδρυμα Ωνάση – Masterclass:Το αξιοθαύμαστο ταξίδι της παιδιατρικής μεταμόσχευσης

Το δεύτερο ψηφιακό Transplant Masterclass διοργανώνει το Ίδρυμα Ωνάση, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.Θέμα του είναι «Το αξιοθαύμαστο ταξίδι της παιδιατρικής μεταμόσχευσης».

Πρόκειται για το τρίτο της σειράς των Masterclasses για τις μεταμοσχεύσεις που διοργανώνονται  το τελευταίο χρόνο από το ίδρυμα. Τις απόψεις και τις γνώσεις τους θα μοιραστούν οι καθηγητές Yuk Law και  Burkhard Tönshoff καθώς και ο Dr Jean de Ville de Goyet. Και οι τρεις ομιλητές έχουν ξεχωρίσει στον επιστημονικό «στίβο» και έχουν ακαδημαϊκή καριέρα διεθνούς εμβέλειας στον τομέα των παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων. Οι ομιλητές αναμένεται να τοποθετηθούν για τον τομέα της μεταμόσχευσης και την αξία της δωρεάς οργάνων.«Φως» αναμένεται να ρίξουν σε ένα θέμα λιγότερο γνωστό όπως είναι η μεταμόσχευση αφορά τα παιδιά.

Το εγχείρημα εντάσσεται στην Εθνική Πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ωνάση για την ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων και την ανάπτυξη και την ενίσχυση της κουλτούρας της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία  υλοποιείται υπό την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά.

Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο σημείο συνάντησης για την καινοτομία, τις βέλτιστες πρακτικές και τις μελλοντικές τάσεις στον κόσμο των μεταμοσχεύσεων. Την προσπάθεια στηρίζουν η Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων, η European Society for Organ Transplantation, το DTI Foundation κ.ά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιείται η διοργάνωση δύο Transplant Masterclasses ετησίως, ενός διαδικτυακού και ενός με φυσική παρουσία, για τους επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων, αλλά και γενικότερα για όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν την επιστημονική τους γνώση στο πεδίο αυτό. Θεματικά απασχολούν οι τεχνολογικές εξελίξεις και η επιστημονική έρευνα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων  καθώς οι ανθρώπινες ιστορίες και οι εμπειρίες ζωής. Επιδίωξη των διοργανωτών είναι τα Transplant Masterclasses να αποτελέσουν έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ωνάση για την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, η οποία έχει ως επίκεντρο την κατασκευή του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου.

Διαβάστε επίσης 

Τα αόρατα παιδιά της κλιματικής αλλαγής – Πάνω από 43 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν

The Eftychia Project – Το ραντεβού των υιοθετημένων στην Αμερική παιδιών από την Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.