Άμεση ανάγκη για τη σίτιση μαθητών στη Θεσσαλία – Έκκληση του Ινστιτούτου Prolepsis

Έκκληση για τη σίτιση μαθητών στη Θεσσαλία με  άμεση προσφορά τροφίμων, μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Η εξασφάλιση ασφαλούς τροφής στους μαθητές των σχολείων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες είναι απολύτως αναγκαία, λόγω των επικίνδυνων υγειονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Χιλιάδες οικογένειες σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα αντιμετωπίζουν τεράστιες πρακτικές δυσκολίες, που μεταξύ άλλων, αφορούν στην εξασφάλιση, αλλά και στη σωστή και ασφαλή προετοιμασία του καθημερινού φαγητού. Παράλληλα, είναι πλέον εμφανές ότι το ποσοστό της φτώχειας θα αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που καταστράφηκαν.

Άμεση ανάγκη για τη σίτιση μαθητών στη Θεσσαλία - Έκκληση του Ινστιτούτου Prolepsis

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012 σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας, περιλαμβάνει καθημερινή σίτιση με υγιεινά και θρεπτικά γεύματα (γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα, πίτες, φρούτα κλπ.), τα οποία φτάνουν στα σχολεία σε ατομικές συσκευασίες και έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Σε περιπτώσεις όπου η καθημερινή σίτιση δεν είναι εφικτή, όπως έχει εφαρμοστεί και στην περίοδο της πανδημίας, παρέχονται πακέτα τροφίμων που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών για διάστημα μέχρι και 15 ημερών.

Άμεση ανάγκη για τη σίτιση μαθητών στη Θεσσαλία – Κάθε δωρεά είναι σημαντική!

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι μπορούν να υποστηρίξουν τη σίτιση των σχολείων τους, κατά το παράδειγμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2016-2023), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (2023), αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (2016–2019).

 Ιδιώτες, Ιδρύματα, εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700 για να υποστηρίξουν τη σίτιση ενός ή περισσότερων σχολείων ή ακόμα και ενός παιδιού.
Για χρηματικές δωρεές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα diatrofi.prolepsis.gr.

 Εταιρείες τροφίμων, γαλακτοβιομηχανίες, εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών, φρουτοπαραγωγοί, εταιρείες/βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου, μπορούν να υποστηρίξουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε είδος (π.χ. γάλα, γιαούρτι, αυγά, τυρί, φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες diatrofi.prolepsis.gr και prolepsis.gr, ή να επικοινωνήσετε στο 210-6255700 (εσωτ. 119).

Τι είναι το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο, Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης

Τι να προσέχετε στις ετικέτες όταν αγοράζετε δημητριακά ολικής άλεσης, για να έχετε πραγματικά μια ημέρα γεμάτη ενέργεια

Λέιζερ και μυωπία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το αποφασίσετε και οι νέες εξελίξεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.