Τα καλά της καραντίνας: γλιτώσαμε από τις ψείρες!

Η καραντίνα έχει και τα καλά της: Τα παιδικά κεφάλια μένουν… ελεύθερα από ψείρες!

Οι ψείρες ειναι… κοινωνικές όπως και ο άνθρωπος. Γι’ αυτό, το κλείσιμο των σχολείων, το «πάγωμα» των αθλητικών δραστηριοτήτων και οι μειωμένες επαφές των παιδιών, λόγω κορονοϊού, σχεδόν τις εξαφάνισαν!

Αυτό αναφέρουν οι ειδικοί της πρώτης κλινικής αντιφθειρικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη.

«Η πτώση στα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε φέτος έφτασε σε ποσοστό μέχρι και 50%», εξήγησε, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η διευθύντρια της κλινικής, Μάιρα Χλιάρα.

Σύμφωνα με την ίδια, «οι συνθήκες του αναγκαστικού εγκλεισμού δεν ήταν ευνοϊκές για τη μετάδοση της ψείρας. Όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχει ψείρα. Αφού, λοιπόν, τα παιδιά δεν έρχονται κοντά το ένα με το άλλο, δεν μεταφέρονται και οι ψείρες».

Η περίοδος έξαρσης

Υπό κανονικές συνθήκες, από τον Μάρτιο μέχρι και τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που η ψείρα έχει τη μεγαλύτερη… δράση και η διασπορά είναι μεγάλη ανάμεσα στα παιδιά. Η έξαρση της… ψείρας κορυφώνεται στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις!

Υπενθυμίζεται ότι οι ψειρές δεν πετούν, αλλά… περπατούν από το ένα κεφάλι στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι η κοντινή επαφή είναι το όχημά τους για να εξαπλωθούν.

Φέτος όμως τα παιδιά έχουν ξεχάσει τι θα πει κοντινή επαφή με άλλα παιδιά, επομένως έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο!

Η κλινική

Οι ειδικοί στην κλινική που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από πέντε χρόνια έχουν εκπαιδευτεί στο Μαϊάμι σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόντωσης της ψείρας και είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με το Ινστιτούτο Shepherd ώστε να εξετάζουν strand by strand (τρίχα τρίχα) τα μαλλιά, αφαιρώντας κόνιδες και ψείρες.

«Για να καθαρίσει ο ξενιστής από την ψείρα καλούμαστε να καθαρίσουμε σε διάρκεια 1-1,5 ώρας τρίχα τρίχα! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», εξηγεί η κ. Χλιάρα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.