Πώς να συνηθίσει το παιδί να φορά κράνος ποδηλάτου

Τα ατυχήματα με ποδήλατο είναι καθημερινά και πολλές φορές είναι σοβαρά, αλλά το κράνος ποδηλάτου μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικής κάκωσης.

Το ποδήλατο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τα παιδιά να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κάνοντας γυμναστική. Ωστόσο, οι πτώσεις από τα ποδήλατα προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και στο πρόσωπο, επομένως φροντίστε το παιδί σας να φοράει κράνος σε κάθε βόλτα.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία δίνει πολύτιμες συμβουλές για το πώς να συνηθίσει το παιδί να φορά κράνος ποδηλάτου

Συμβουλές για να συνηθίσει το παιδί να φορά κράνος ποδηλάτου

Καθιερώστε τη συνήθεια του κράνους από νωρίς

Βάλτε τα παιδιά σας να φορούν κράνη μόλις αρχίσουν να οδηγούν ποδήλατο ή τρίκυκλα και εάν είναι επιβάτες στο πίσω μέρος του ποδηλάτου ενός ενήλικα. Αν μάθουν να φορούν κράνη όποτε οδηγούν κάτι με ρόδες, γίνεται συνήθεια για μια ζωή. Ποτέ δεν είναι αργά, ωστόσο, να βάλετε τα παιδιά σας σε κράνη.

Φορέστε και εσείς κράνος

Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα βλέποντάς σας. Κάθε φορά που οδηγείτε το ποδήλατό σας, φορέστε το κράνος σας. Προγραμματίστε εκδρομές με ποδήλατο κατά τις οποίες όλα τα μέλη της οικογένειας φορούν το κράνος τους για να ενισχύσετε περαιτέρω το μήνυμα. Ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τα παιδιά να φορούν κράνος είναι η οδήγηση με έναν ενήλικα που φοράει κράνος.

Μιλήστε στα παιδιά σας γιατί θέλετε να προστατεύουν το κεφάλι τους

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να πείτε στα παιδιά σας για να τα πείσετε για τη σημασία της χρήσης κράνους. Τα ποδήλατα είναι οχήματα, όχι παιχνίδια. Τα αγαπάτε και  εκτιμάτε και πρέπει να τα προστατεύσετε. Μπορούν να βλάψουν μόνιμα τον εγκέφαλό τους ή ακόμα και να πεθάνουν από τραύματα στο κεφάλι. Οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές χρησιμοποιούν κράνη όταν συμμετέχουν σε αθλήματα.

Αφήστε τα παιδιά σας να διαλέξουν και να διακοσμήσουν το κράνος τους

Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει το δικό του κράνος. Αν τους αρέσει το σχέδιο, είναι πιο πιθανό να το φορέσουν. Απλώς ελέγξτε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι το κράνος πληροί τα πρότυπα ασφάλειας ποδηλάτων και ότι το φορά σωστά. Ενθαρρύνετέ τα να διακοσμήσουν το κράνος τους για να εκφράσουν την ατομικότητά τους. Η προσθήκη αντανακλαστικών αυτοκόλλητων και φώτων LED μπορεί επίσης να διευκολύνει τους οδηγούς να βλέπουν το παιδί σας.

Μην αφήνετε τα παιδιά να κάνουν ποδήλατο εκτός και αν φορούν το κράνος τους

Εάν επιτρέπετε στα παιδιά σας να οδηγούν περιστασιακά χωρίς το κράνος τους, δεν θα πιστέψουν ότι η χρήση κράνους είναι πραγματικά σημαντική. Πείτε στα παιδιά σας ότι πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο για να φτάσουν εκεί που πάνε αν δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κράνος τους.

Ενθαρρύνετε τους φίλους των παιδιών σας να φορούν κράνη

Η πίεση των συνομηλίκων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με θετικό τρόπο εάν πολλές οικογένειες στη γειτονιά κάνουν τη χρήση του κράνους μια τακτική συνήθεια ταυτόχρονα.

Να θυμάστε

Τραυματισμοί στο κεφάλι μπορεί να συμβούν σε πεζοδρόμια, σε δρόμους, σε ποδηλατόδρομους και σε πάρκα καθώς και σε δρόμους. Δεν μπορείτε να προβλέψετε πότε θα συμβεί πτώση από ποδήλατο. Είναι σημαντικό να φοράτε κράνος σε κάθε βόλτα.

Διαβάστε επίσης

Οι 7 καλύτερες τροφές για τον σκελετό και τα οστά

Ελληνική μελέτη αναδεικνύει το όφελος των αντιικών χαπιών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.