Οργανώστε το τέλειο καλοκαιρινό παιδικό πάρτι στον κήπο

Οργανώστε ένα καλοκαιρινό παιδικό πάρτι γενεθλίων που θα τους μείνει αξέχαστο, πού αλλού, στον κήπο ή τη βεράντα σας. Το παιδί σας έχει γενέθλια του καλοκαίρι και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος ψάχνετε ιδέες και προτάσεις για να του οργανώσετε ένα καλοκαιρινό πάρτι που θα μείνει αξέχαστο σε εκείνο αλλά και τους καλεσμένους του.
Σηκώστε τα μανίκια, φορέστε την πιο καλή σας διάθεση και ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να διοργανώσετε ένα πάρτι που θα θυμούνται όλοι για καιρό.  Οι προτάσεις μας είναι οικονομικές, ευφάνταστες, άκρως ψυχαγωγικές και αφορούν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια!

Σχεδιάστε το τέλειο καλοκαιρινό πάρτι στον κήπο

Αν είστε από τους τυχερούς κι έχετε έναν μικρό κήπο στο σπίτι ή στο εξοχικό σας, τότε μπορείτε να στήσετε ένα υπαίθριο πάρτι. Σημαντικό βήμα είναι να υπολογίσετε τον ακριβή αριθμό παιδιών που μπορεί να φιλοξενήσει ο κήπος ώστε να παίξουν ανενόχλητα και να μην δημιουργείται συνωστισμός. Μην ξεχάσετε τους συνοδούς. Κρατήστε ένα χώρο μόνο για τους γονείς έτσι ώστε να καθίσουν μαζί όση ώρα διαρκέσει το πάρτι. Ακόμα όμως και αν δεν έχετε κήπο, το υπαίθριο πάρτι σας μπορεί κάλλιστα να φιλοξενηθεί σε κάποια παιδική χαρά ή πάρκο ενώ υπάρχουν και πολλοί παιδότοποι με κήπο που μπορείτε να διοργανώσετε το πάρτι της αρεσκείας σας!

Πώς θα μετατρέψετε τον κήπο σας σε παιδότοπο, εύκολα και οικονομικά

Ο υπαίθριος χώρος αρκεί από μόνος του για να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να τρέξουν, να παίξουν χωρίς περιορισμούς και να περάσουν όμορφα. Αν θέλετε να τον εμπλουτίσετε φουσκώστε μπαλόνια, αγοράστε χάρτινα καπελάκια, τοποθετήστε χρωματιστές κορδέλες στα δέντρα του κήπου ή την περίφραξη.
Επίσης, επιστρατεύστε τις παιδικές σκηνές και τα παιχνίδια εξωτερικού χώρου που ήδη διαθέτετε (τσουλήθρα, κούνιες) για ακόμα πιο παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.  Αυτές οι πινελιές αρκούν για να δείτε τα μάτια των λιλιπούτειων καλεσμένων σας να λάμπουν από χαρά!

Κρύα πιάτα και fingerfood θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους

Διανύουμε τα μέσα του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά αυξημένες οπότε το μενού του πάρτι θα βασιστεί σε κρύα πιάτα και fingerfood.  Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, ξεσκονίστε τα βιβλία συνταγών σας και σίγουρα θα βρείτε άπειρες δροσιστικές επιλογές για να προσφέρετε στους καλεσμένους. Μην παραλείψετε και τα δροσιστικά ροφήματα. Αξιοποιήστε την ποικιλία και τις υπέροχες γεύσεις των καλοκαιρινών φρούτων για να ετοιμάσετε υγιεινά, πολύχρωμα ροφήματα για όλες τις ώρες!

Ώρα για παιχνίδι!

Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του πάρτι είναι οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια με τα οποία θα απασχολήσετε τους λιλιπούτειους καλεσμένους σας. Ένα από τα παιχνίδια που αγαπούν ιδιαιτέρως τα παιδιά στα πάρτι σε εξωτερικό χώρο είναι η πινιάτα.
Κρεμάστε την στο πιο κεντρικό δέντρο ή σε ένα ψηλό σημείο που θα βολέψει και όλοι οι μικροί σας καλεσμένοι θα περιμένουν πώς και πώς τη στιγμή να αρχίσουν να τη χτυπούν με το ρόπαλό τους για να πέσουν όλα τα δώρα και τα γλυκίσματα.
Αν πάλι θέλετε να επενδύσετε στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τότε αξίζει να καλέσετε είτε κλόουν είτε κάποιον ταχυδακτυλουργό  που θα αναλάβουν το facepainting και ξέρουν πώς να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες όπως αθλοπαιδιές, σαπουνόφουσκες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, διαγωνισμούς και ομαδικά παιχνίδια.

Δωράκια για όλους!

Τέλος, μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε πρωτότυπα δωράκια για όλους τους καλεσμένους! Τα παιδιά σίγουρα θα νιώσουν χαρούμενα επιστρέφοντας σπίτι με ένα ωραίο δωράκι για τον εαυτό τους, κάνοντας τη μέρα του πάρτι αξέχαστη για αυτά.
Καλή σας διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.