Αυτοί είναι οι καλοί τρόποι, που πρέπει να διδάξετε τα παιδιά σας για την παραλία

Η θάλασσα, ο ήλιος και η παραλία είναι η μοναδική διέξοδος για τη ζέστη του καλοκαιριού και από τον Ιούλιο και μετά οι παραλίες της Αττικής, αλλά και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αρχίζουν να γεμίζουν με παραθεριστές. Με τόσο κόσμο μαζεμένο στις παραλίες είναι σημαντικό να επιστρατεύσει κανείς όλη την υπομονή και την καλή του διάθεση, ώστε να περάσει ο ίδιος καλά αλλά και οι γύρω του.
Πριν απλώσετε την πετσέτα σας στην παραλία και ξεκινήσετε τα μακροβούτια, έχετε υπόψη σας ότι εκτός από το αντηλιακό σας δεν πρέπει να ξεχάσετε τους καλούς σας τρόπους. Τηρήστε λοιπόν τόσο οι ίδιοι, αλλά διδάξτε και στα παιδιά σας ότι η υιοθέτηση των παρακάτω κανόνωνενώ βρίσκεστε στην παραλία είναι δείγμα πολιτισμού.

Την πετσέτα στην παραλία όχι κολλητά σε άλλους

Ακόμα κι αν η παραλία είναι γεμάτη με κόσμο, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να καθίσετε δίπλα ακριβώς από μία παρέα, παραβιάζοντας τον προσωπικό τους χώρο. Είναι πολύ πιο ευγενικό να βρείτε ένα σημείο, λίγο πιο μακριά που θα έχει λιγότερο κόσμο.

Προσοχή με την άμμο

Είναι υπέροχο να έχει άμμο η παραλία, αλλά δεν είναι καθόλου ευχάριστο εκεί που κάθεσαι αμέριμνος και χαλαρώνεις να σου έρχεται η άμμος στο στόμα. Προσπαθήστε να μην τινάζετε την πετσέτα σας όταν κάποιος βρίσκεται δίπλα σας, αλλά να την σηκώνετε και να την τινάζετε δίπλα στη θάλασσα και να περπατάτε προσεκτικά όταν φοράτε τις σαγιονάρες ή τα παπούτσια σας.

Κάντε ησυχία

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ψιθυρίζετε λες και είναι ώρα κοινής ησυχίας, αλλά δεν χρειάζεται και να ουρλιάζετε. Κανείς δεν θέλει να πάει στην παραλία και να ακούει μια φωνή να λέει: «Γιωργάκη, μην πας στα βαθιά» ή «Μαρίαααα, έλα εδώ».

Να έχετε τα παιδιά από κοντά

Η εξόρμηση στην παραλία είναι η τέλεια ιδέα για να περάσει μία οικογένεια την ημέρα της, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να φέρονται ανεξέλεγκτα. Εκτός του ότι ότι είναι θέμα ασφαλείας να έχετε το νου σας πού βρίσκονται κάθε στιγμή τα παιδιά, μην τους επιτρέψετε να αρχίσουν να ουρλιάζουν ή να πετούν νερά και χαλίκια σε άλλους λουόμενους. Τα παιδιά χρειάζονται σαφή όρια σε κάθε πτυχή της ζωής τους και αυτό περιλαμβάνει και την παραλία, οπότε η φράση «παιδί είναι, τι να κάνουμε», σε κάποιον ανυποψίαστο λουόμενο που βράχηκε από το νεροπίστολο του παιδιού σας δεν είναι απάντηση. Άλλωστε, όλοι έχουν πάει στην παραλία για να περάσουν καλά.

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές

Στην παραλία, συνήθως, ο κόσμος περνάει όλη του την ημέρα, το οποίο σημαίνει ότι και θα φάει και θα πιει. Όλα τα παραπάνω είναι θεμιτά και κατανοητά, αυτό το οποίο δεν είναι θεμιτό είναι να αφήνετε όλα σας τα σκουπίδια στην παραλία. Μαζέψτε τα όλα σε μία πλαστική σακούλα (και τα αποτσίγαρα) και πετάξτε τα στον πιο κοντινό κάδο απορριμάτων. Αφήστε την παραλία, όπως την βρήκατε, αλλά και όπως θέλετε να την ξαναβρείτε την επόμενη φορά που θα πάτε.

Μην βρέχετε τον κόσμο

Στη θάλασσα άλλοι προτιμούν να μπαίνουν μια κι έξω και άλλοι σιγά σιγά. Αυτό που δεν θέλει κανείς είναι να έχει κάποιον δίπλα του που αρχίζει να πετάει νερά και να βρέχει τους λουόμενους.

Η μουσική ηρεμεί τα πλήθη ή μήπως όχι;

Εάν θέλετε να ακούσετε μουσική στην παραλία είναι δικαίωμά σας, αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αναγκάσετε όλη την παραλία να την ακούσει μαζί σας. Αφήστε τα ηχεία και τη δυνατή μουσική για κάποιο beach party.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.