Από ποια ηλικία είναι ασφαλής η κατανάλωση καφέ για τα παιδιά;

Είναι αυτονόητο ότι η κατανάλωση καφέ από τα μικρά παιδιά δεν είναι ασφαλής, ακόμα και για τους έφηβους, λόγω της καφεΐνης.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν την καφεΐνη μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 12 ετών. Και από τις ηλικίες 12 έως 18 ετών, μπορούν να λαμβάνουν το μέγιστο 100 mg καφεΐνης την ημέρα.

Από ποια ηλικία είναι ασφαλής η κατανάλωση καφέ για τα παιδιά

Σκεφτείτε όλους τους λόγους για τους οποίους οι ενήλικες μπορεί να χρειάζεται να κόψουν ή να περιορίσουν τον καφέ. Όλα τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν οι ενήλικες όταν καταναλώνουν καφεΐνη μπορεί να συμβούν στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα, τα μικρά παιδιά επηρεάζονται με μικρότερες ποσότητες από αυτό το διεγερτικό.

Ο καφές μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον ύπνο των παιδιών. Δεν είναι ακόμα γνωστές οι ακριβείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει η καφεΐνη σε ένα παιδί, αλλά επειδή μεγαλώνουν και αναπτύσσονται γρήγορα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το διεγερτικό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εγκεφάλου τους.

Επίσης, ορισμένα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα παιδιά μπορεί να είναι πιο προσεκτικά και πιο εστιασμένα όταν πίνουν καφέ, αλλά μπορεί να εξαρτηθούν από την καφεΐνη, κάτι που δεν είναι καλό.

Αντί να καταναλώνουν καφεϊνούχα ποτά, τα παιδιά μπορούν να βασίζονται σε ενυδατικά ροφήματα για να παραμείνουν ενεργητικά. Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι όλων των ηλικιών να αισθάνονται νωθροί λόγω αφυδάτωσης και όχι λόγω έλλειψης καφεΐνης.
Για μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, μπορεί να επιλέγουν κάποιο ρόφημα που να περιέχει το μέγιστο 100 mg καφεΐνης, δηλαδή ένα φλιτζάνι εσπρέσο.

Διαβάστε επίσης

Θεσμοθετείται η Διαιτολογική Πράξη για προστασία των πολιτών από επιτήδειους – Το αγκάθι στην επιτροπή του ΚΕΣΥ

Την Τρίτη ορκίζεται η νέα ηγεσία του υπ. Υγείας – Χρυσοχοΐδης, Αγαπηδάκη και Θεμιστοκλέους;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.