ΠΙΣ: Το strep test δεν προορίζεται για χρήση από τους ασθενείς

Το strep test δεν προορίζεται για χρήση από τους ασθενείς, αν και πωλείται από τα φαρμακεία, τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνοντας ότι για την αξιόπιστη χρήση τεστ ανίχνευσης του στρεπτόκοκκου και διάγνωση της λοίμωξης πρέπει να διενεργούνται από τον κλινικό ή εργαστηριακό γιατρό ή εξειδικευμένο λειτουργό υγείας. Ο ΠΙΣ ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να γίνονται κατόπιν ιατρικών οδηγιών.

Ειδικότερα, με αφορμή τα περιστατικά στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων των τελευταίων ημερών ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει:

Α) Οι στρεπτόκοκκοι είναι γνωστά μικρόβια για τα οποία υπάρχουν φάρμακα που τα αντιμετωπίζουν. Σπανίως προκαλούν βαριά νόσο με τραγική κατάληξη και για το λόγο αυτό θα πρέπει μικρά παιδιά και ευαίσθητοι ασθενείς να αναζητούν έγκαιρα ιατρική συμβουλή και φροντίδα, όταν αντιμετωπίζουν οξέα ή επιδεινούμενα συμπτώματα.

Οι στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις δεν συνιστούν επιδημία, ούτε πανδημία στη χώρα μας, όπως και διεθνώς.

Το strep test δεν προορίζεται για χρήση από τους ασθενείς

Β) Τα τεστ ανίχνευσης του στρεπτόκοκκου, καίτοι πωλούνται από τα φαρμακεία, δεν προορίζονται για χρήση από τους ασθενείς. Για την αξιόπιστη χρήση τους και διάγνωση της λοίμωξης πρέπει να διενεργούνται από τον κλινικό ή εργαστηριακό γιατρό ή εξειδικευμένο λειτουργό υγείας. Επίσης θα πρέπει να γίνονται κατόπιν ιατρικών οδηγιών.

Διαβάστε επίσης

Βρέθηκε η πιθανή αιτία της ενδομητρίωσης, προσφέροντας ελπίδα για θεραπεία

Κυστική Ίνωση: Τα νεότερα από το 46ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο – Τι έδειξαν μελέτες σε 12χρονα παιδιά

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ο γάμος, το love story και η πολιτική καριέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.