14χρονη με το σύνδρομο Rapunzel έτρωγε τα μαλλιά της – Είχε 700 γραμμάρια τρίχες στο στομάχι

Οι γιατροί στην Κλινική “Άγιος Λουκάς” στη Θεσσαλονίκη έμειναν έκπληκτοι όταν αναγκάστηκαν να χειρουργήσουν ένα κορίτσι 14 ετών με σύνδρομο Ραπουνζέλ και είδαν μία μπάλα από τρίχες στο στομάχι της βάρους 700 γραμμαρίων.

Η 14χρονη είχε μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Κλινικής με έντονους πόνους, ενώ δεν μπορούσε να φάει.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η μάζα από τρίχες που εντοπίστηκε στο στομάχι, είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν αφαιρεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Τριχοπίλημα είναι η μάζα από άπεπτες τρίχες μέσα στον γαστρεντερολογικό σωλήνα μετά από βρώση αυτών. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 0,06% έως 4%», είπε η παιδοχειρουργός και υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Κατερίνα Ραμματά.

Η 14χρονη κοπέλα, η οποία έχει πλέον αναρρώσει και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, έτρωγε τις τρίχες των μαλλιών της για τουλάχιστον 12 χρόνια.

Το νεαρό κορίτσι έτρωγε και κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού της αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν το παραμικρό.

Το σύνδρομο Rapunzel εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες και σε αυτές τις περιπτώσεις το 80% των περιστατικών εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά ή έφηβες.

Τα κυριότερα συμπτώματα του Συνδρόμου Rapunzel είναι η ανορεξία και ο πρώιμος γαστρικός κορεσμός, η απώλεια βάρους, ο εμετός αμέσως μετά το γεύμα, η οξεία επιγαστραλγία και η απώλεια τμημάτων του τριχωτού της κεφαλής. Οι επιπλοκές που μπορούν να παρουσιαστούν είναι ο αποφρακτικός ίκτερος, ο αποφρακτικός ειλεός, η διάτρηση λεπτού εντέρου με επακόλουθη περιτονίτιδα και η οξεία παγκρεατίτιδα.

 

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός για 25 στενές επαφές του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο

Πώς να πείτε σε κάποιον, ότι έχετε συναισθήματα γι’ αυτόν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.