Σήμερα τα βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος

Τα βραβεία των παιδιών του Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, απονέμονται σήμερα σε εορταστική εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Σήμερα τα βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας

Φέτος η απονομή των βραβείων και επαίνων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Καφέ Merlin, 1ος όροφος) σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου στις 17.00.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς ο οποίος θα αλληλοεπιδράσει δημιουργικά με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν η ενεργός συμμετοχή μαθητών Δημοτικών σχολείων από όλη τη χώρα και η ανάδειξη των σοβαρών επιπτώσεων του καπνίσματος και του παθητικού καπνίσματος, έχοντας ως μέσο την καλλιτεχνική δημιουργία.

Ένας ακόμη στόχος ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Ο διαγωνισμός είχε την υποστήριξη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς δύο καθηγητές του τμήματος συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή. Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο χρηματικό ποσό, ενώ θα δοθούν έπαινοι και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι των κομμάτων στον τομέα της υγείας, ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ηλεκτρονική σελίδα της ΕΚΕ και από τη σελίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Τα αντιισταμινικά προκαλούν αύξηση βάρους;

Νέα μέθοδος μπορεί να προβλέψει εάν οι γνωστικά υγιείς ηλικιωμένοι θα αναπτύξουν νόσο Αλτσχάιμερ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.