Ινστιτούτο Prolepsis: Ψηφιακή πλατφόρμα για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας

Η σημαντική πρωτοβουλία «Νοιάζομαι για το παιδί μου», που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas, αποκτά ψηφιακή πλατφόρμα, δίνοντας έτσι σε όλους και όλες πρόσβαση, όποτε το επιλέξουν, σε πλούσιο και έγκυρο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας.

Μέσα από την πλατφόρμα προσφέρονται πληροφορίες για καίρια θέματα που αφορούν όλη την οικογένεια, δραστηριότητες και εργαλεία που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, καθώς και προτάσεις παιχνιδιών, ταινιών και βιβλίων που σχετίζονται με τις θεματικές του προγράμματος και την ψυχική υγεία. Επιπλέον, είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα για τα νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται, αλλά και ενημερωτικό υλικό για φορείς και γραμμές βοήθειας που παρέχουν στήριξη σε αντίστοιχα θέματα.

Στόχος

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου», που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas, έχει στόχο να ενδυναμώσει τα μέλη της οικογένειας, ενισχύοντας τις σχέσεις τους και δημιουργώντας ευκαιρίες εκπαίδευσης σχετικά με σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Εξαρτήσεις, Εκφοβισμός, Αυτοεκτίμηση & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Διαγενεακές Σχέσεις και Ψυχική Υγεία, Οριοθέτηση, Αντιμετώπιση Απώλειας και Στάδια Ανάπτυξης και Διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα Όρια Σώματος.

Εξερευνήστε τη νέα πλατφόρμα εδώ: noiazomai.prolepsis.gr

Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis είναι ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής υγείας, της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής από το 1990.

Βασική πεποίθηση του Ινστιτούτου είναι ότι η υγεία αποτελεί θεμελιώδες, αδιαπραγμάτευτο αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Υπό αυτό το πρίσμα, αποστολή του είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της τόσο σε εκπαιδευτικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, όσο και σε δράσεις συνηγορίας.

Το όραμα 

Όραμά μας είναι μία κοινωνία που διατηρεί και προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία και την ευημερία ισότιμα και δίκαια για όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, και παράλληλα σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου και προστατεύει τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές.

Η αποστολή 

Αποστολή μας είναι να αξιοποιούμε την έρευνα για να αναπτύξουμε επιστημονικά τεκμηριωμένες πολιτικές και προγράμματα, εφαρμόζοντας πρωτοβουλίες που μπορούν να επεκταθούν σε μεγάλη κλίμακα μέσω δημόσιων και ιδιωτικών συμπράξεων, με στόχο την προαγωγή της υγείας, την ισότιμη πρόσβαση σε αντίστοιχες υπηρεσίες και την αντιμετώπιση των υγειονομικών και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Διαβάστε επίσης 

Πολυ-κρίση και ψυχική υγεία: Η σημασία των κοινοτήτων

Διαδραστική εφαρμογή ρωτάει τους εφήβους για τις εξαρτήσεις και τα συναισθήματά τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.