5 χρήσιμες συμβουλές που θα ενισχύσουν τη διάθεση των νέων γονέων

Ο ερχομός του μωρού θα αλλάξει τη ζωή σας. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο συναρπαστικό! Όμως, το να μάθετε πώς να το φροντίζετε, ενώ αντιμετωπίζετε τη στέρηση ύπνου και τις ορμόνες μετά τον τοκετό, μπορεί να οδηγήσει αρκετούς νέους γονείς στην απογοήτευση. Εάν έχετε άσχημη διάθεση μετά τον ερχομό του μωρού, δείτε αυτές τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να περάσετε τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού και τη δική σας νέα ζωή πιο ανώδυνα!

Top συμβουλές

1. Πολλοί γονείς υποφέρουν από τη συνεχή φροντίδα του νεογέννητου στο σπίτι όλη την ημέρα. Ζητήστε από το σύζυγο ή τους γονείς σας να μείνουν με το μωρό όσο θα κοιμάται. Μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού για λίγες ανάσες καθαρού αέρα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανέβει η διάθεσή σας και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

2. Ενώ υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε όταν έχετε ένα μωρό στο σπίτι, το να διατηρήσετε το σπίτι σας σε τάξη, χωρίς αμφιβολία θα σας κάνει να αισθανθείτε λιγότερο άγχος. Για να κάνετε τα ψώνια για τις προμήθειες του μωρού πιο εύκολη διαδικασία, δημιουργήστε μια λίστα με όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας και των μεγεθών που προτιμάτε. Με αυτό τον τρόπο εσείς ή ο σύζυγός σας μπορείτε να κάνετε τις επισκέψεις σας στο σούπερ μάρκετ πολύ πιο σύντομες.

3. Ακούγοντας το παιδί σας να κλαίει, ειδικά αν δεν ξέρετε πώς να το σταματήσετε, μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε σαν να κλαίτε εσείς οι ίδιοι. Δεδομένου ότι δεν είναι όλα τα κλάματα για τον ίδιο λόγο, παρακολουθώντας πότε το μωρό σας τρώει, κοιμάται ή χρειάζεται αλλαγή πάνας, θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του πιο γρήγορα, γεγονός που θα σας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους! Τοποθετήστε έναν πίνακα στο ψυγείο σας ή κρατήστε ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σας για να καταγράψετε το κάθε συμβάν.

4. Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας, ενώ φροντίζετε επίσης το μωρό σας. Εάν δεν αισθάνεστε αρκετά έτοιμοι να αφήσετε το μωρό σας με μια νταντά, μπορείτε να ζητήσετε από τους παππούδες η τους στενούς φίλους σας να μείνουν μαζί με το μικρό σας, ενώ εσείς θα περάσετε λίγο χρόνο μαζί σαν ζευγάρι. Περπατήστε τουλάχιστον 20 λεπτά με τα πόδια μαζί ή στην καλύτερη περίπτωση, πηγαίνετε για δείπνο αν μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι μέχρι αργά.

5. Τίποτα δεν σας κάνει να αισθάνεστε πιο εύθραστη από την έλλειψη ύπνου. Ενώ ένα σταθερό οκτάωρο ύπνου μπορεί να φαντάζει όνειρο όταν μωρό σας είναι τόσο μικρό, το να βρίσκετε λίγο χρόνο για μικρούς υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κάνει θαύματα στη διάθεσή σας! Αφήστε το πλυντήριο ρούχων στην άκρη και πάρτε έναν υπνάκο όταν κοιμάται το μωρό σας. Εάν θηλάζετε, σκεφτείτε το θήλαστρο ώστε να μπορείτε να κάνετε εναλλαγές με τον σύντροφό σας για τα βραδινά γεύματα. Έτσι, θα έχετε ήδη κοιμηθεί, εάν πρέπει να ξυπνήσετε για να ταΐσετε το μωρό στη μέση της νύχτας ή νωρίς το πρωί.

Διαβάστε επίσης

Μεσολόγγι: Η απίστευτη ιστορία του γιατρού των φτωχών Ιωάννη Λυκούδη και πως η Ελλάδα έχασε ένα Νόμπελ

Μεσολόγγι: Η απίστευτη ιστορία του γιατρού των φτωχών Ιωάννη Λυκούδη και πως η Ελλάδα έχασε ένα Νόμπελ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.