Αυτές είναι οι συμβουλές που πρέπει να δώσει η μητέρα στην έφηβη κόρη για τις σχέσεις

Ο ρόλος της μητέρας είναι συμβουλευτικός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επέμβει στις ερωτικές επιλογές της κόρης. Όταν τα κορίτσια διανύουν την εφηβεία, όμως, ένα από τα πολλά που τους απασχολούν είναι οι σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Αυτές είναι οι συμβουλές που πρέπει να δώσει η μητέρα στην έφηβη κόρη για τις σχέσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνει μία μητέρα είναι να δώσει σωστή κατεύθυνση στο παιδί της, να τη στηρίξει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Η κόρη πρέπει να νιώσει ότι μπορεί να βασιστεί στους γονείς και κυρίως στη μητέρα.

Ο τρόπος που τη βιώνει το κορίτσι σε σχέση με το αγόρι δεν είναι κατ΄ανάγκη ίδιος ενώ και οι σχέσεις με τους γονείς επηρεάζονται σημαντικά. Το κορίτσι μπαίνοντας στην εφηβεία καλείται να διαχειριστεί θέματα αυτοεκτίμησης καθώς οι αλλαγές στο σώμα της είναι πολλές. Παράλληλα, η επαναστατική συμπεριφορά – σήμα κατατεθέν των εφήβων – οδηγεί σε συχνές ρίξεις κυρίως με τη μητέρα η οποία συχνά αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει για να επικοινωνήσει καλύτερα με την κόρη της.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 5 βασικές συμβουλές που πρέπει να περάσουν από τη μητέρα στην κόρη προκειμένου η έφηβη να θωρακιστεί ψυχοσυναισθηματικά για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Διάλεξε σωστά τον σύντροφό σου

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση της κόρης σας. Τονίστε ότι παρά τις ανασφάλειες που ενδεχομένως να έχει, δεν πρέπει να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα «θέλω» της. Συμβουλέψτε την ότι αν ο υποψήφιος αγαπημένος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της, τότε προχωράει παρακάτω.

Το σώμα είναι δικό σου

Είναι σημαντικό για κάθε έφηβη να αντιληφθεί ότι το σώμα της το ελέγχει η ίδια και κανείς άλλος δεν μπορεί να την αναγκάσει να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Μην αλλάξεις για κανέναν

Τα κορίτσια στην εφηβεία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης προτύπων. Αυτό που πρέπει να κάνετε ως μητέρα είναι να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και τη μοναδικότητα της κόρης. Τονίστε ότι κάποιος που θα την αγαπήσει, θα την αγαπήσει για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα προσποιηθεί για χάρη του.

Μην εξαρτάσαι από τους άλλους

Προσπαθήστε να ενισχύσετε στην κόρη σας το αίσθημα της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού. Η ζήλεια και η καταπίεση δεν είναι δείγμα αγάπης αλλά ανασφάλειας. Διδάξτε της να δίνει χώρο στο σύντροφο της και να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Δείξε υπομονή

Είναι πολύ συχνό η έφηβη κόρη να ανυπομονεί να γνωρίσει το νέο της σύντροφο. Καθησυχάστε την ότι επειδή αργεί δεν σημαίνει ότι δεν θα έρθει. Απαλλάξτε την από το άγχος αναζήτησης συντρόφου και μιλήστε της για κοντινά παραδείγματα φίλων που στο τέλος βρήκαν το άλλο τους μισό.

Διαβάστε επίσης

Δύο νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας προσεχώς στην Ελλάδα

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «Πνοές» εγκαινιάστηκε σήμερα στο Μαρούσι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.