«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 1.216 δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις τον Απρίλιο

Το “Χαμόγελο του Παιδιού”, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, για τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 1.216 δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε 705 παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Δράση “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”

Συγκεκριμένα, τον μήνα Απρίλιο, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” επισκέφτηκε, τα ειδικά σχολεία Πειραιά, Περάματος, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, τον Δήμο Κερατσινίου, τον Δήμο Λαυρεωτικής, βρέθηκε στο τριήμερο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων στο Σεράφειο και συμμετείχε στη δράση αλληλεγγύης “Μαζί μια Αγκαλιά” στη Λάρισα.

Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, οι Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και τους εθελοντές του.

Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της COVID-19, στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής “Ιπποκράτης” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Επόμενοι σταθμοί της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για τον μήνα Μάιο

  • Ρόδος
  • Ανδραβίδα-Κυλλήνη,
  • Δήμος Ανωγείων,
  • Δήμος Χερσονήσου,
  • Λαμία,
  • Δήμος Ωρωπού

Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Τηλ. 11040

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Πάνω από 2.400 οι προσελεύσεις στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου την Κυριακή, χωρίς κανένα ράντζο

Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ» από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»: Προσωπικές ιστορίες και χρήσιμα tips

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.