Αυτή είναι η λίστα ελέγχου για μία οργανωμένη τσάντα μωρού

Η τσάντα του μωρού σας είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τσάντα – είναι ένα εργαλείο οργάνωσης που σας επιτρέπει να φύγετε από το σπίτι έχοντας μαζί σας ό,τι θα χρειαστείτε.

Ωστόσο, δεν είναι μία απλή υπόθεση το τι θα έχετε μέσα στην τσάντα, γιατί αν ξεχάσετε κάτι, μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψετε στο σπίτι ή να πρέπει άμεσα να το αγοράσετε.

Η έξοδος από το σπίτι με ένα μωρό είναι ευεργετική και αν έχετε μαζί σας μία οργανωμένη τσάντα σίγουρα θα σας γλυτώσει από πρόσθετο άγχος.

Τα Must-Haves της τσάντας μωρού

Αυτή είναι η λίστα ελέγχου για μία οργανωμένη τσάντα μωρούΌταν πρόκειται να ετοιμάσετε την τσάντα του μωρού σας, δεν θέλετε να ξεχάσετε τα απαραίτητα, αλλά δεν θέλετε και να το παρακάνετε. Σε τελική ανάλυση, μπορεί να είναι δελεαστικό να έχετε πολλά πράγματα, αλλά το κλειδί είναι να βρείτε την ισορροπία που σας ταιριάζει.

Πάνες

Τα μωρά που τρώνε καλά θα λερώσουν αρκετές πάνες σε μια μέρα.
Ο εμπειρικός κανόνας για τα βρέφη είναι να έχετε μία πάνα για κάθε δύο ώρες που θα λείπετε από το σπίτι, αναφέρει το verywellfamily.com. Για τα νήπια που δεν λερώνουν τις πάνες τόσο συχνά όσο τα βρέφη, υπολογίστε δύο έως τρεις πάνες για την ημέρα. Αλλά, καλό είναι να έχετε περισσότερες πάνες από όσες θα χρειαστείτε, για κάθε ενδεχόμενο.

Μωρομάντηλα

Αντί για τα μεγάλα, ογκώδη πακέτα, προμηθευθείτε μωρομάντηλα σε μέγεθος ταξιδιού με 15-20 μαντηλάκια. Καλό είναι να έχετε δύο τέτοια πακετάκια.

Αλλαξιέρα

Όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο, μπορεί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια αλλαξιέρα. Πολύ χρήσιμες είναι οι αλλαξιέρες μιας χρήσης που μπορείτε να τις πετάξετε όταν τελειώσετε.

Κρέμα περιποίησης

Η κρέμα περιποίησης είναι απαραίτητή μετά την αλλαγή της πάνας, οπότε προμηθευθείτε μία σε μικρότερο μέγεθος για να την έχετε πάντα στην τσάντα του μωρού.

Αντισηπτικό για τα χέρια και σακουλίτσες για τα τις λερωμένες πάνες και τα βρώμικα ρούχα

Να έχετε πάντα αντισηπτικό για τα χέρια σας προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε μετά το μάζεμα της λερωμένης πάνας και των βρεγμένων ρούχων, τα οποία θα βάλετε σε διαφορετικές σακουλίτσες.

Φόρμουλα/Μητρικό γάλα και προμήθειες διατροφής

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ταΐζετε το μωρό σας, μπορεί να χρειαστείτε το γάλα του, ένα κάλυμμα θηλασμού και σαλιάρες. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού, μπορεί να έχετε μαζί σας και φρουτόκρεμα ή σνακ για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ρούχα

Ποτέ δεν ξέρετε πότε το μωρό σας θα λερωθεί, οπότε καλό είναι να έχετε έξτρα ρούχα.

Παιχνίδια και μικρά βιβλία

Τα μικρά μωρά απολαμβάνουν να παρακολουθούν τους ανθρώπους και να εξετάζουν τα δάχτυλα των ποδιών τους, αλλά καθώς μεγαλώνουν, επωφελούνται επίσης από τα κατάλληλα αναπτυξιακά παιχνίδια και βιβλία.

Κουβέρτα

Οι κουβέρτες είναι χρήσιμες όχι μόνο για να προστατεύσετε το μωρό σας από το κρύο, αλλά είναι ιδανικές για να τις απλώσετε στο σπίτι ενός φίλου για λίγη ξεκούραση. Μία απαλή κουβέρτα είναι ένα ευέλικτο αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα ως σφήνα ή ως κάλυμμα για σκιά στο καρότσι.

Πιπίλα

Εάν το παιδί σας έχει ένα αγαπημένο αντικείμενο, όπως πιπίλα, μην ξεχάσετε να την έχετε μαζί σας. Θα βοηθήσει το μωρό σας να αισθάνεται ασφαλές και χαρούμενο όταν είναι μακριά από το οικείο περιβάλλον του.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Οι γρατζουνιές και τα κοψίματα συμβαίνουν συνεχώς, επομένως μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε στη διάθεσή σας ότι είναι απαραίτητο.

Μην ξεχνάτε τον εαυτό σας

Οι γονείς είναι συνήθως τόσο επικεντρωμένοι στο τι πρέπει να πάρουν για το μωρό τους και πολλές φορές ξεχνούν τα δικά τους πράγματα. Το να έχετε ένα μπουκάλι νερό και μερικά σνακ στο χέρι μπορεί να είναι σωτήριο.

Είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστείτε το πορτοφόλι, το τηλέφωνό σας και τα κλειδιά, όταν φεύγετε από το σπίτι. Σκεφθείτε επίσης, μια αλλαξιά ρούχα και για εσάς, σε περίπτωση που λερωθείτε όταν αλλάξετε την πάνα. Ή, εάν έχετε αυτοκίνητο, αφήστε ένα εφεδρικό σετ ρούχων εκεί για κάθε ενδεχόμενο.

Συμβουλές για να διατηρείτε την τσάντα μωρού πάντα οργανωμένη

Το κόλπο για να είναι η τσάντα μωρού ένα χρήσιμο εργαλείο, είναι να τη διατηρείτε καθαρή και οργανωμένη. Καλό είναι να την καθαρίζετε και να την ανεφοδιάζετε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι και έτσι θα είναι λιγότερο αγχωτική η επόμενη έξοδος.

Επενδύστε σε μια υψηλής ποιότητας αλλά ελαφριά τσάντα που θα σας βοηθά να οργανώσετε όλα τα αντικείμενά σας σε εύχρηστες θήκες χωρίς περιττά φερμουάρ.

Μην στοιβάζετε τα πράγματα το ένα πάνω στο άλλο, γιατί θα είναι πιο δύσκολο να τα βρείτε και θα ανακατώσετε όλο το περιεχόμενο της τσάντας. Αντίθετα, τοποθετήστε τα σαν φακέλους αρχείων στην τσάντα μωρού.

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες θήκες για τα αντικείμενα.

Ορίστε τις θήκες που θέλετε να βάλετε π.χ. τα μωρομάντηλα, τις σακουλίτσες ή το αντισηπτικό. Για παράδειγμα, το να γνωρίζετε ότι έχετε πάντα απολυμαντικό χεριών και κρέμα πάνας στην εσωτερική αριστερή τσέπη μπορεί να διευκολύνει την αλλαγή της πάνας όταν βρίσκεστε σε ένα άγνωστο περιβάλλον με ένα μωρό που κλαίει.

Διαβάστε επίσης

Οι τροφές που συνδέθηκαν με 14 εκατ. νέες περιπτώσεις διαβήτη παγκοσμίως σε ένα χρόνο – Έρευνα στο Nature

Κακοποίηση γυναικών: Τα 2+1 πιο συχνά λάθη των θυμάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.