Πώς να είστε μία υπέροχη πεθερά

Μετά από δεκαετίες ως μητέρα, έχετε κατακτήσει τον ρόλο σας, αλλά μετά από μία ωραία τελετή, γίνατε και πεθερά.

Ο νέος σας τίτλος, σηματοδοτεί μία νέα μακριά σχέση, που πρέπει να είναι κυρίως στοργική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστική, απόμακρη ή παρεμβατική.

Λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια σχέση ζωής με την/τον νέο σύζυγο του παιδιού σας.

Πώς να είστε μία υπέροχη πεθερά

Αναγνωρίστε ότι ο ρόλος σας στη ζωή του παιδιού σας έχει υποβαθμιστεί.

Μπορεί να ήσασταν το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή του γιου ή της κόρης σας μέχρι τώρα. Μόλις παντρευτεί, όμως, η/ο σύζυγος αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. Η αποδοχή του γεγονότος ότι είστε πλέον και πεθερά, είναι ένα σημαντικό βήμα προς μια υγιή σχέση.

Να είστε χαρούμενη και θετική όταν μιλάτε με ή για τη νέα σας νύφη ή γαμπρό.

Η αρνητική διάθεση χαλάει οποιαδήποτε σχέση, οπότε γιατί να μην κρατήσετε τα πράγματα εστιασμένα σε καλές ιδιότητες; Μπορεί να είναι δύσκολο να αγνοήσετε τα λιγότερο καλά χαρακτηριστικά ή τη συμπεριφορά τους, αλλά για χάρη του οικογενειακού δεσμού, η διατήρηση μιας θετικής διάθεσης είναι απαραίτητη.

Θυμηθείτε σημαντικές λεπτομέρειες από τη ζωή τους.

Είτε πρόκειται για προαγωγή στην εργασία τους, είτε για έναν ημιμαραθώνιο που σχεδιάζουν να τρέξουν, δείξτε ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει το marthastewart.com ρωτήστε για πράγματα σχετικά με τα οποία μιλήσατε στην τελευταία σας συνομιλία. Θα συγκινηθούν που τα θυμηθήκατε.

Διακριτικότητα

Δεν χρειάζεστε κάθε λεπτομέρεια της εμπειρίας τους. Θα μπορούσατε απλά να ρωτήσετε, “Πώς πήγε ο μαραθώνιος;” και μετά αφήστε τους να μιλήσουν. Όταν τελειώσουν, πείτε κάτι ενθαρρυντικό όπως: “Είναι υπέροχο που έτρεξες ολόκληρο τον αγώνα.”

Μην κάνετε διακρίσεις

Αν κάνετε δώρο στον γιο σας ένα πουλόβερ από κασμίρ τα Χριστούγεννα, μην δώσετε στη νύφη σας ένα ζευγάρι κάλτσες Άγιου Βασίλη. Αυτό θα στείλει ένα μήνυμα ανισότητας. Κάντε στη νύφη σας ένα δώρο ίσης αξίας και γούστου.

Ουδετερότητα

Εάν οι νεόνυμφοι τσακώνονται, μείνετε μακριά από αυτό. Θα είστε πάντα στην ομάδα του παιδιού σας ούτως ή άλλως.

Κρατήστε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας.

Πιστεύετε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις ακριβές συνδρομές τους στο γυμναστήριο και να κάνουν οικονομία για ένα σπίτι; Ακόμα κι αν ανησυχείτε, μην επεμβαίνετε. Δεν χρειάζονται την άδεια ή την έγκρισή σας και η αμφισβήτησή σας θα τους κάνει να είναι αμυντικοί απέναντί σας και δεν το θέλετε.

Διαβάστε επίσης

Άνδρες και botox: Εγκρίνουν οι γυναίκες;

Οι προσπάθειες του Χρήστου, τα ανύπαρκτα στοιχεία και το στοίχημα του Άρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.