Σεμινάριο Infokids.gr: “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα ακόμη σεμινάριο πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα Infokids.gr με θέμα “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 14/1.

Υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να μην γνωρίζεις με ποιους επικοινωνεί το ανήλικο παιδί σου; Από την σκέψη, ότι τα άτομα αυτά μπορεί να προσπαθούν να το ξεγελάσουν και να το εκμεταλλευτούν με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τη ζωή του. Το διαδίκτυο και ειδικότερα τα social media έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά, άνοιξαν νέους δρόμους στην επικοινωνία. Δημιούργησαν, όμως, και αμέτρητους νέους κινδύνους που δυστυχώς πολλοί γονείς δεν γνωρίζουμε πώς να μάθουμε στο παιδί μας να αποφεύγει.

Από το cyberbullying έως τους διαδικτυακούς θηρευτές και τις οικονομικές απάτες, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και σοβαροί και η εμμονή των παιδιών με το Snapchat και το TikTok κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Ανησυχείτε κι εσείς για τους κινδύνους που το διαδίκτυο επιφυλάσσει για το παιδί σας; Τότε δεν πρέπει να χάσετε το επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr με θέμα: “Social media και dark web: Οι κίνδυνοι για το παιδί μου”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, ώρα 13:00-15:00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Οι ομιλητές

Καλεσμένοι μας αυτή τη φορά στο σεμινάριο “Social media και dark web: Οι κίνδυνοι για το παιδί μου” είναι οι:

  • Βασίλειος Παπακώστας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Βασιλική Μπούμπα, Ψυχολόγος MSc, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας».
  • Στέλλα Τσίτσουλα, εκπρόσωπος επικοινωνίας της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας.
    Οι ειδικοί θα μιλήσουν για πραγματικά περιστατικά παιδιών που έχουν κινδυνεύσει, τι προεκτάσεις είχε αυτό στη ζωή τους, πώς βοήθησαν οι αρμόδιες Αρχές, αλλά και πώς στήριξαν τα παιδιά τους οι γονείς.

Επιπλέον, θα δώσουν συμβουλές και οδηγίες, ώστε κανένα παιδί να μην αντιμετωπίσει ξανά αυτόν τον κίνδυνο.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι της πόλης και έναν χώρο όπου η Τέχνη συναντά τον Πολιτισμό. Ο λόγος για το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα σε μπαρόκ σχέδιο του αρχιτέκτονα καθ. Ι. Λαζαρίμου, το οποίο άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1895. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Πειραιάς αποκλείστηκε από τις δυνάμεις του Αντάντ, το θέατρο κατελήφθη από Γάλλους στρατιώτες, ενώ για δύο χρόνια φιλοξένησε μικρασιάτες πρόσφυγες. Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το ‘44 έπληξε μεγάλο μέρος του, ενώ η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από τους σεισμούς του 1981 και του 1999.

Δεν σταμάτησε να λειτουργεί, από τότε και μετά, μα η αποκατάστασή του ήταν απαραίτητη. Αυτή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, με πλήρη στερέωση ενίσχυση και αποκατάσταση ολόκληρου του κελύφους καθώς και των εσωτερικών χώρων. Το έργο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ενώ φέτος γίνεται ακόμα πιο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, από κάθε περιοχή της πρωτεύουσας, χάρη στην έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Μετρό “Δημοτικό Θέατρο”, τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης

ΧΒΒ.1.5 και νέο σφοδρότατο κύμα κορονοϊού στην Κίνα ανησυχούν τους επιστήμονες

Ανοιχτό κάλεσμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε εργαστήρι κίνησης για γυναίκες με και χωρίς εμπειρία φυλακής

Κεραμέως: Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Ποιες οδηγίες θα ακολουθηθούν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.