Οι πιο αλλόκοτες γεννήσεις μωρών της χρονιάς που φεύγει

Τι φαντάζεστε ακούγοντας “αλλόκοτες γεννήσεις μωρών”; Αναμφισβήτητα, όλα τα μωρά που έρχονται στον κόσμο αξίζουν μία «έκρηξη» χαράς, όμως κάποιες αφίξεις η αλήθεια είναι πως αξίζουν ξεχωριστής αναφοράς. Και μιλάμε για εκείνα τα μωρά που έχουν έρθει στη ζωή υπό τις πλέον περίεργες, ασυνήθιστες, αναπάντεχες συνθήκες, που ούτε καν οι ίδιοι οι γονείς τους δεν περίμεναν.

Την χρονιά που πέρασε είδαμε τις πιο απίθανες γεννήσεις μωρών στις πιο αλλόκοτες περιστάσεις και σημεία.

Αξίζει να τις θυμηθούμε:

1. Φοιτήτρια ορκίστηκε και γέννησε την ίδια μέρα

Ήταν 14 Μαΐου, όταν η εγκυμονούσα φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Dillard έμαθε, ότι η τελετή ορκωμοσία της θα γινόταν την ίδια μέρα με το ραντεβού της για τον τοκετό. Η ίδια βέβαια δεν πήρε στα σοβαρά αυτήν σύμπτωση μέχρι που… άρχισαν οι συσπάσεις. Η νεαρή κοπέλα έμεινε με την τήβεννο στο χέρι, γιατί το μπεμπάκι ήταν βιαστικό. Έφερε στον κόσμο το μωρό της και τελικά ορκίστηκε στην αίθουσα ανάνηψης με μία εικονική τελετή.

2. Γέννησε στην άκρη του δρόμου με τα άλλα 5 της παιδιά στο αυτοκίνητο

Μία γέννηση που έκανε τον γύρο του κόσμου. Η μαμά από το Κεντάκι των ΗΠΑ οδηγούσε το αυτοκίνητό της με επιβάτες τα 5 παιδιά της, όταν μπήκε σε διαδικασία τοκετού, τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Κατάφερε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου και να φέρει στον κόσμο το μωρό της. «Έβαλα το χέρι μου από κάτω και κατάλαβα το κεφάλι του να βγαίνει μαζί με το σώμα. Δεν χρειάστηκε καν να σπρώξω. Πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου και 20 δευτερόλεπτα αργότερα το μωρό ήρθε». Το μωρό ήταν ακόμη συνδεδεμένο με τον πλακούντα μέσα στο σώμα της, έτσι η μαμά το τύλιξε σε μία κουβέρτα και τον κράτησε κοντά της μέχρι να φτάσει στη σπίτι. Εκεί ήταν η μαία της, που αφαίρεσε τον πλακούντα.

3. Έφηβη ναυαγοσώστρια βοήθησε γυναίκα που γέννησε σε πισίνα

Ήταν μία χαοτική μέρα του Ιουλίου, όταν η νεαρή Νάταλι, βοήθησε μία γυναίκα να γεννήσει στον βατήρα της πισίνας.

Η γυναίκα και ο σύζυγός της βρίσκονταν στην πισίνα για μπάνιο, όταν το μωρό αποφάσισε να έρθει. Η έφηβη ναυαγοσώστρια τη βοήθησε να νιώσει άνετα, με την αδρεναλίνη στα ύψη και τελικά τα κατάφερε.

4. 10χρονη βοήθησε στον τοκετό της μαμάς της

Τέρας ψυχραιμίας αποδείχθηκε μία πιτσιρίκα της τετάρτης δημοτικού, η οποία κάλεσε ασθενοφόρο και βοήθησε τη μαμά της να γεννήσει, όταν εκείνη μπήκε σε διαδικασία τοκετού στο σπίτι τους στο Μισούρι.

«Νομίζω, ότι η μαμά μου γεννάει», είπε η 10χρονη στους διασώστες. Εκείνος του έδινε οδηγίες από το τηλέφωνο, τις οποίες μετέφερε στη μαμά της.

Πήρε πετσέτες και ξεκλείδωσε την πόρτα, ώστε οι ομάδα έκτακτης ανάγκης να μπει στο σπίτι. Όταν το μωρό ήρθε στον κόσμο, η περιχαρής αδελφή του σκούπισε το στόμα και τη μυτούλα του, τυλίγοντάς το σε μία κουβέρτα.

5. Γεννήθηκε στο ασανσέρ την Ημέρα της Μητέρας

Ήταν ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας, στις 8 Μαΐου, όταν μία γυναίκα δεν προλαβε να φτάσει στην αίθουσα τοκετού και το μωρό γεννήθηκε μέσα στο ασανσέρ του μαιευτηρίου.

Η κάμερα ασφαλείας του νοσοκομείου κατέγραψε τη στιγμή που οι τρεις που βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ πέταξαν από τη χαρά τους με τη γέννηση της μικρής, Μία!

6. Γέννηση εν πτήσει

Τον Ιανουάριο του 2022 σε μία πτήση από το Ντένβερ προς το Ορλάντο, μία επιβάτις που ήταν έγκυος 37 εβδομάδων, ξύπνησε από τις συσπάσεις.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό!», είπε, όμως τελικά έκανε… Η πτήση της Frontier Airlines μετατράπηκε σε… αίθουσα τοκετού με το πλήρωμα να βοηθά στη γέννηση του μωρού. Ωστόσο, το μωράκι δεν είχε τις αισθήσεις του και η αεροσυνοδός άρχισε να του κάνει μαλάξεις στην πλάτη, προτού την γυρίσει ανάσκελα για να δει αν αναπνέει, ενώ η μαμά της κρατούσε μία μάσκα οξυγόνου στο προσωπάκι της.

Τελικά, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φλόριντα και μία νοσοκόμα βοήθησε τη μητέρα με τη διαδικασία. Και όλα πήγαν καλά!

7. 46χρονη γέννησε πανομοιότυπα τρίδυμα

Ενώ από τα 41 της τής είχαν πει, ότι δεν θα μπορέσει να αποκτήσει άλλα παιδιά (είχε ήδη 4 γιους), ενώ οι πιθανότητες σύλληψης με εξωσωματική γονιμοποίηση ήταν μόλις 10%.

Ήθελε τόσο πολύ να αποκτήσει και άλλα παιδιά που δεν το έβαλε ούτε για μια στιγμή κάτω. Δοκίμασε διάφορες θεραπείες γονιμότητας οι οποίες όμως δεν απέδωσαν.αυτή η γυναίκα ανέτρεψε τα προγνωστικά.

Σε ηλικία 46 ετών ο γυναικολόγος της ανακοίνωσε πως είναι έγκυος σε τρίδυμα. Τα πανομοιότυπα τρίδυμα γεννήθηκαν στις 30 Μαρτίου και έτσι εκπληρώθηκε η επιθυμία της να μεγαλώσει την οικογένειά της.

8. Γυναικολόγος γέννησε μέσα σε αυτοκίνητο

Η Gabriela Correria ως μαιευτήρας έχει βρεθεί στο πλευρό πολλών γυναικών τη στιγμή που φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί.

Όταν όμως ήρθε η ώρα του δικού της τοκετού, το σχέδιο της μέλλουσας μαμάς για έναν τοκετό στο νοσοκομείο πήγε… περίπατο.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα προλάβαιναν να φτάσουν εγκαίρως, οι γονείς σταμάτησαν σ βενζινάδικο και κάλεσαν τη συνάδελφο της Gabriela, Larissa Gomes, για βοήθεια.

Το μωράκι γεννήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

9. Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορά… ενός έτους

Ένα αρκετά σπάνιο περιστατικό καταγράφηκε την 31η Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου όταν στον κόσμο ήρθαν δύο δίδυμα αδελφάκια. Ωστόσο, μεταξύ της πρώτης γέννησης και της δεύτερης πρόλαβε να φύγει το 2021 και να έρθει το 2022.

Η Aylin Yolanda Trujillo ήρθε στον κόσμο ως το πρώτο μωρό της περιοχής του για το 2022! Ο δίδυμος αδελφός της, Alfredo Antonio Trujillo, γεννήθηκε 15 λεπτά νωρίτερα στις 23:45 το βράδυ της Παρασκευής, 31 Δεκεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τα γενέθλιά τους πέφτουν σε διαφορετική ημέρα, μήνα και έτος.

10. Γιαγιά γέννησε το μωρό του γιου και της νύφης της

Ο Τζεφ Χοκ συγκινήθηκε βαθιά όταν πρώτη η μητέρα του προσφέρθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα για εκείνον και τη σύζυγό του, μετά από την υστερεκτομή που τους άφηνε ελάχιστα περιθώρια να μεγαλώσουν περαιτέρω την οικογένειά τους.

Παρότι αρχικά ο ίδιος θεώρησε πως η συγκινητική αυτή πρόταση δεν ήταν στην πραγματικότητα εφικτή, οι ενστάσεις και τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και η 56χρονη έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί του γιου της.

11. Γέννησε λίγες ώρες αφότου έμαθε ότι είναι έγκυος

Ενα ζευγάρι που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια προβλήματα υπογονιμότητας είχε εγκαταλείψει το όνειρο να αποκτήσει δικό του παιδί. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για την Nicci και τον Kelsie, οι οποίοι καλωσόρισαν το μωράκι τους στις αρχές του μήνα, λίγες ώρες αφότου έμαθαν για… την εγκυμοσύνη!

Ήταν η καλύτερη έκπληξη, δεδομένου ότι προσπαθούσαν για ένα παιδάκι πάνω από μια δεκαετία. Αν και δεν το γνώριζαν, η Nicci, ήταν σχεδόν εννέα μηνών, όταν άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους στο στομάχι την 1η Φεβρουαρίου. Έφυγε από τη δουλειά της και πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.

Ο σύζυγός της ήταν σπίτι με τα θετά τους παιδιά, ηλικία 4 και 6 ετών, όταν τον πήρε τηλέφωνο για να του πει τα ευχάριστα νέα.

12. Το μωρό του Κυκλώνα Φιόνα

Στο Πουέρτο Ρίκο εν μέσω κυκλώνα μία γυναικολόγος λαμβάνει ένα επείγον τηλεφώνημα από μία έγκυο ασθενή του.

Έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η γιατρός μέσα στη θύελλα οδήγησε μέχρι εκεί. Όλα ήταν σκοτεινά, δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, έβρεχε και φυσούσε πολύ.

Πέντε ώρες μετά ήρθε στον κόσμο το γλυκύτατο κοριτσάκι. «Ήταν ένας επεισοδιακός, αλλά υπέροχος τοκετός», είπε η γιατρός.

Πηγή: today.com

Διαβάστε επίσης

Η συσχέτιση του εμβολιασμού έναντι του SARS-CoV-2 με τη σοβαρότητα της COVID-19 σε ασθενείς με κακοήθεια

9 χόμπι που αξίζει να δοκιμάσεις το 2023

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.