Κάνει κρύο, αλλά τα αγόρια επιμένουν να φορούν βερμούδες. Πρέπει να το επιτρέψετε;

Κάνει κρύο, έχει παγωνιά το πρωί και το βράδυ, αλλά κάποια αγόρια επιμένουν να φορούν βερμούδες και όχι μακριά παντελόνια ή φόρμες.

Μπορεί μέχρι τώρα ο καιρός να μη θυμίζει χειμώνα, αλλά ένα κρύο φθινόπωρο, αλλά σίγουρα μόνο και η ιδέα να βγείτε έξω με σόρτς ή βερμούδα, σας κάνει να τουρτουρίζετε. Κι όμως, πολλά αγόρια, κυρίως στο Γυμνάσιο, επιμένουν στα καλοκαιρινά ρούχα. Και εσείς λέτε “σοβαρά τώρα; Τα πόδια θα παγώσουν”.

Ακόμα και με τη συμβιβαστική λύση του αθλητικού κολάν από κάτω, κάποια αγόρια επιμένουν να φορούν βερμούδες χειμωνιάτικα.

Κάνει κρύο, αλλά τα αγόρια επιμένουν να φορούν βερμούδες

Τα αγόρια πιστεύουν ότι με αυτό το ντύσιμο νιώθουν πιο άνετα και ναι, πιστεύουν ότι δεν κρυώνουν, όπως σας διαβεβαιώνουν.

«Η τεστοστερόνη σίγουρα τους κρατά πιο ζεστούς. Οι τρίχες του σώματος τους κρατούν πιο ζεστούς. Αλλά τα αγόρια μπορεί να έχουν άλλους λόγους για να φορούν σορτς. Ίσως να θέλουν να τραβούν την προσοχή όταν φοράνε κάτι λιγότερο από το συνηθισμένο σε κρύο καιρό. Μπορεί έτσι να εκφράσουν την αυτονομία τους», λέει η Δρ Deborah Gilboa στο today.com.

Οι οδηγίες της για τα χειμερινά ρούχα: Όχι σορτς ή ελαφριά μπουφάν όταν η θερμοκρασία είναι επικίνδυνα χαμηλή. Τις μέτριες μέρες, μην επιμένετε να φορούν παντελόνια.
Όταν κάνουν τις δικές τους επιλογές θα διαπιστώσετε ότι μετά από μερικές κρύες μέρες με βερμούδες, θα φορούν παντελόνι χωρίς να τους το έχετε πει.

“Υπάρχει μεγαλύτερη αξία στο να χτίσουν ανθεκτικότητα και υπευθυνότητα για να μάθουν το μάθημα μόνοι τους”, είπε. Επίσης, σκεφθείτε ότι δεν θέλετε τα παιδιά να προτιμούν να είναι παγωμένα παρά να σας αποδείξουν ότι έχετε δίκιο».

Η Δρ. Elaine Schulte, Διευθύντρια της γενικής παιδιατρικής στο Cleveland Clinic Children’s Hospital, ακολουθεί μια πιο σκληρή γραμμή: Πιστεύει ότι οι γονείς πρέπει να βάζουν τα παιδιά τους να φορούν παντελόνια σε κρύο καιρό, παρά τις διαμαρτυρίες, τουλάχιστον μέχρι την εφηβεία .

Η θερμοκρασία στην οποία κάποιος εμφανίζει κρυοπαγήματα ή υποθερμία διαφέρει, είπε η Schulte. Εξαρτάται από το αν βρέχει ή έχει χιόνι, πόσους μυς και λίπος έχει το παιδί, πώς είναι ο μεταβολισμός του και πόσο εκτεθειμένο είναι το σώμα του.

«Δεν υπάρχει ακριβής (θερμοκρασία). Νομίζω ότι πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την κοινή μας λογική», είπε.

Μια σύντομη βόλτα με βερμούδες είναι πιθανώς μια χαρά, αλλά το να παίζεις έξω με σορτς μια χιονισμένη μέρα μπορεί να είναι πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

3 ιδέες για σάντουιτς με τα περισσεύματα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Γιατί στο ουράνιο τόξο δεν βλέπουμε μαύρο, καφέ και γκρι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.