Αδελφικοί καβγάδες: Πώς να λύσετε τους τσακωμούς ανάμεσα στα παιδιά σας

Οι αδελφικοί καβγάδες, ειδικά πριν και κατά τη διάρκεια της εφηβείας, είναι σύνηθες φαινόμενο, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, είναι ένας από τους τρόπους που μαθαίνουν να σχετίζονται με τους συνομηλίκους τους.

Διαβάστε μερικές προτάσεις για τον χειρισμό των τσακωμών μεταξύ των παιδιών σας.

Αδελφικοί καβγάδες: Πώς να λύσετε τους τσακωμούς ανάμεσα στα παιδιά σας

  1. Ενθαρρύνετε τα αδέρφια να επιλύουν τους καβγάδες μόνα τους

Η επίλυση λογομαχιών από μόνη της διδάσκει στα παιδιά βασικές δεξιότητες ζωής, γι’ αυτό αποφύγετε να μπείτε στη μέση για να τους λύσετε τη διαφωνία τους – αν και αυτό μπορεί να είναι πιο γρήγορο και λιγότερο αγχωτικό. Προσπαθήστε να ζητήσετε από τα παιδιά σας να ακούσουν ο ένας την οπτική του άλλου. Στη συνέχεια, ενθαρρύνετέ τα να βρουν έναν συμβιβασμό, χρησιμοποιώντας πιθανώς βήματα για την επίλυση προβλημάτων .

Μπορείτε επίσης να παρακινήσετε τα παιδιά σας να επιλύσουν μόνα τους τους καυγάδες. Για παράδειγμα, αν τσακώνονται για την κονσόλα παιχνιδιών, αφαιρέστε την πρόσβαση σε αυτήν μέχρι να μπορέσουν να βρουν μια λύση μαζί.

2. Βοηθήστε στην επίλυση προβλημάτων

Εάν τα παιδιά σας χρειάζονται κάποια βοήθεια, μπορείτε να μοντελοποιήσετε την επίλυση προβλημάτων, βοηθώντας τα να καταλάβουν για τι πράγμα μαλώνουν, ρωτώντας τα τι θέλει το καθένα και προτρέποντάς τα να βρουν λύσεις μαζί. Το να γράφουν πράγματα μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, γιατί τους βοηθά να φέρουν όλες τις ιδέες τους στο χαρτί.

3. Επικεντρωθείτε στο τι είναι ο αδελφικός καβγάς

Εάν τσακώνονται, και τα δύο παιδιά είναι υπεύθυνα, επομένως είναι καλύτερο να εστιάσετε στον καβγά και όχι στο ποιος τον ξεκίνησε. Εάν παίρνετε την πλευρά κάποιου, ένα παιδί μπορεί να αισθάνεται άδικη μεταχείριση και να αισθάνεται ότι δείχνετε ευνοιοκρατία. Είναι καλύτερα να πείσετε και τα δύο παιδιά να αναφέρουν τα προβλήματά τους και μετά να σκεφτείτε πιθανές λύσεις.

4. Βοηθήστε τα αδέρφια να ηρεμήσουν

Οι καυγάδες μεταξύ των αδερφών μπορεί να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα. Είναι καλό –αν και όχι πάντα εύκολο– να παραμείνουν ήρεμα. Ίσως χρειαστούν χρόνο ή βοήθεια για να ηρεμήσουν.

5. Παρακολουθήστε πώς επιλύουν τους καβγάδες τους τα αδέλφια

Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι το ένα παιδί δεν εξουσιάζει το άλλο. Βεβαιωθείτε ότι ο συμβιβασμός θα συμβεί και ότι ο καθένας τους παίρνει κάτι. Εάν δεν μπορούν να συμβιβαστούν, δημιουργήστε μια συνέπεια και για τους δύο.

Πηγή: raisingchildren

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Σε επιφυλακή για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στρεπτόκοκκου και οστρακιάς σε ευρωπαϊκές χώρες

Παρασκευής: Σημαντική αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού – Μέτρα προστασίας και self test κατά τις γιορτές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.