Σεμινάριο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το να ξεκινήσει κανείς με το παιδί του μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με το πώς πρέπει να προφυλάσσεται από σεξουαλικές επιθέσεις και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, μπορεί για κάποιους γονείς να είναι άβολο και αγχωτικό. Κρίνοντας από την σκληρή επικαιρότητα, ωστόσο, φαίνεται πως αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία, την οποία θα πρέπει να αναλάβουν οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον -οι γονείς και οι κηδεμόνες.

Πώς μπορούμε, όμως, να είμαστε βέβαιοι πως θα πούμε τα σωστά λόγια στο παιδί μας, χωρίς να το τρομάξουμε, και πως πραγματικά θα πιάσουν τόπο αν τυχόν βρεθεί σε μία τόσο δύσκολη ή και επικίνδυνη θέση;

Σεμινάριο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα συζητήσουμε στο επόμενο σεμινάριο του Infokids.gr που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 13:00-15:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς) με τίτλο: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας”.

Οι καλεσμένοι  οι οποίοι θα καταθέσουν την δική τους εμπειρία και τις πολύτιμες συμβουλές τους, αυτή τη φορά θα είναι:

Η ψυχολόγος και Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια κ. Αγγελική Καβαλλιεράτου, η οποία θα εξηγήσει αναλυτικά στους γονείς πώς πρέπει να μιλήσουν στο παιδί για το θέμα του κινδύνου της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, ανάλογα με την ηλικία του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης, ο οποίος θα περιγράψει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σήμερα από την ΕΛ. ΑΣ.

Η κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα, συμβολαιογραφος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα καταθέσει τις νομικές προεκτάσεις του ζητήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σε κρατικό επίπεδο.

Η κ. Έρη Πιπεράκη, Κλινική Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η οποία θα αναφερθεί στον ρόλο του σχολείου ως προς την πληροφόρηση και την προστασία του παιδιού.

Πώς θα συμμετέχω στο σεμινάριο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, απαιτείται ωστόσο να συμπληρώσετε αυτή τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Χρήσιμο είναι στο σεμινάριο να συμμετέχουν και τα παιδιά σας, εφόσον βρίσκονται σε ηλικία που μπορούν να το παρακολουθήσουν. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων στη φόρμα.

Συμπληρώνοντας την παραπάνω φόρμα έχετε εγγραφεί επιτυχώς και δεν θα λάβετε άλλο email επιβεβαίωσης.

Διαβάστε επίσης 

Τι να κάνετε, αν το παιδί καταπιεί στρογγυλή μπαταρία – κουμπί

Προετοιμασία για την εξωσωματική γονιμοποίηση: Μυστικά και συμβουλές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.