ΕΕΣ: Ημερίδα για την προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση

Ημερίδα με θέμα: «Προστασία Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση», διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Η επιστημονική εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Υπηρεσία Συντονισμού Προστασίας, Φύλου και Ένταξης του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ, θα πραγματοποιηθεί υβριδικά σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοσημε ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση σε ζωντανό χρόνο (live streaming), μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου https://youtu.be/YA8pPktgQbM.

Στόχος της ημερίδας είναι, να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών,
να συνεισφέρει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου
να αναδείξει την Πολιτική και τον μηχανισμό που έχει αναπτύξει για την Προστασία του παιδιού, όπως αυτός εφαρμόζεται στις Υπηρεσίες και τις δράσεις του
Στην ως άνω Ημερίδα εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας θα απευθύνουν χαιρετισμό, ενώ εισηγητές θα είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στους τομείς της πρόληψης και διαχείρισης περιπτώσεων παιδικής κακοποίησης και εν γένει της παιδικής προστασίας.

Θεματολογία 

Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση
Παρουσίαση από παιδίατρο της μεθοδολογίας που ακολουθείται για τη διαχείριση των περιστατικών παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης  στο Νοσοκομείο Παίδων
Παρουσίαση της ψυχολογικής προσέγγισης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Παρουσίαση της Πολιτικής και του Μηχανισμού του ΕΕΣ για την Παιδική Προστασία
Η εν λόγω Ημερίδα απευθύνεται σε εθελοντές και επαγγελματίες που απασχολούνται σε προγράμματα και δράσεις του ΕΕΣ, καθώς και σε Οργανισμούς και Φορείς για την Προστασία των ευάλωτων ομάδων. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει  τις εργασίες της το ευρύτερο κοινό, μέσω σχετικής ενημέρωσης που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΕΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση η οποία σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού.

Η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης 

Φάρμακο μπορεί να καθυστερήσει τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 – Έγκριση από τον FDA

Ένα κόσμημα για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.