Ανακαλύψαμε την ιδανική παιδική χαρά για υγιές και ασφαλές παιδικό παιχνίδι

Η παιδική χαρά είναι συνώνυμο του υγιούς και ασφαλούς παιδικού παιχνιδιού σήμερα, καθώς ακολουθούνται όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να ανταποκρίνονται στην ασφάλεια των παιδιών για ατελείωτο παιχνίδι σε πρωτότυπα όργανα.

Η παιδική χαρά στο Μετς

Μια από τις παιδικές χαρές που μας εντυπωσίασαν για την θεαματική τους μεταμόρφωση και την αναβάθμισή τους στα παιχνίδια είναι αυτή που βρίσκεται ανάμεσα το άλσος Λογγίνου και τον πεζόδρομο Μπαλάνου στο Μετς.

Με την σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Ωνάση στήθηκε μια νέα παιδική χαρά, ανακαινίστηκε το γήπεδο μπάσκετ και η περιοχή απέκτησε 2 νέους χώρους ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες.

Η ανάπλαση του Άλσους Λογγίνου και ο σύγχρονος πεζόδρομος Κοσμά Μπαλάνου συνιστούν μία διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στη γειτονιά του Μετς.

Στο Άλσος Λογγίνου

Το Άλσος Λογγίνου, έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας, επέστρεψε αναβαθμισμένο και αποδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής που πλέον απολαμβάνουν να το επισκέπτονται με την πρώτη ευκαιρία.

“Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η επιλογή του εξοπλισμού και ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξυπηρετεί την ίδια ώρα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού.

Πρόκειται για έναν υποδειγματικό χώρο παιχνιδιού, ως προς την ασφάλεια, τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Μεγιστοποιεί τις δυνατότητες για ανεξαρτησία και αυθόρμητο-ελεύθερο παιχνίδι καθώς φιλοξενεί όργανα που δεν συναντάμε εύκολα σε παιδικές χαρές.

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά είναι σύμμαχος της ανάπτυξης των παιδιών

H παιδική χαρά είναι ένας τόπος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί αλλά και για τους γονείς. Συνοδέψτε λοιπόν το παιδί σας όσο το δυνατόν συχνότερα και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.

Διαβάστε επίσης

Ευθύνεται το εργασιακό στρες για την αύξηση του βάρους μου;

Αυτές οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν αν υποφέρεις από ημικρανία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.