Μεγαλώνοντας με αδερφό ή αδερφή: Πώς επηρεάζει την προσωπικότητά σας;

Είναι αλήθεια ότι το να μεγαλώνεις με έναν αδερφό ή μία αδερφή επηρεάζει την προσωπικότητα σου ως ενήλικα; Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πουν ναι και να φτάσουν στο σημείο να εξηγήσουν πώς το φύλο των αδελφών τους μπορεί να έχει επηρεάσει την προσωπικότητά τους. Οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και καιρό να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα.

Μεγαλώνοντας με αδερφό ή αδερφή

Τώρα, μια εκτεταμένη μελέτη σε περισσότερους από 80.000 ανθρώπους σε εννέα χώρες έχει πιθανότατα οριστική απάντηση:

Το να έχει κάποιος αδερφό διαφορετικού φύλου δεν επηρεάζει την ενήλικη προσωπικότητα κάποιου.

Η κύρια ερευνήτρια της μελέτης Δρ. Julia M. Rohrer , ψυχολόγος προσωπικότητας και λέκτορας για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, είπε στο Medical News Today:

«Για να διευκρινίσουμε – εξετάζουμε την προσωπικότητα στην ενήλικη ζωή και όχι την προσωπικότητα της παιδικής ηλικίας. Αυτό είναι σημαντικό να διευκρινιστεί γιατί μπορεί το φύλο του αδερφού να έχει επιπτώσεις στην προσωπικότητα όσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν με τα αδέρφια τους, αλλά αυτές εξαφανίζονται αργότερα στη ζωή τους».

«Αυτό που με εξέπληξε ήταν πόσο σταθερά δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε καμία επίδραση στην προσωπικότητα. Διαχωρίσαμε τα δεδομένα με κάθε είδους τρόπους για να ελέγξουμε αν υπήρχαν αποτελέσματα σε μεμονωμένα σύνολα δεδομένων ή ίσως για ορισμένες σειρές γέννησης ή ίσως μόνο για τα πρωτότοκα παιδιά, κ.λπ. Αλλά μείναμε με άδεια χέρια!».

Οι ερευνητές μελέτησαν απαντήσεις από έρευνες σε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστραλία, το Μεξικό, την Κίνα και την Ινδονησία.

Η συν-συγγραφέας Δρ. Anne Ardila Brenøe , επιστημονική συνεργάτης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, δήλωσε στο Medical News Today :

«Περίμενα ότι η ύπαρξη ενός αδερφού αντίθετου φύλου θα είχε επίδραση. Δεν βρίσκουμε καμία απόδειξη όμως, κάτι που ήταν έκπληξη για μένα».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Psychological Science.

Διαβάστε επίσης

“Στα κάγκελα” οι φαρμακευτικές εταιρίες – Τι θα σημάνει η αύξηση του clawback – Συνάντηση με Πλεύρη

7 φθινοπωρινά superfoods που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.