Νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με μια νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα για παιδιά και νεογνά ενισχύεται το δυναμικό του Οργανισμού,«Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η νέα, υπερσύγχρονη Κινητή Ιατρική Μονάδα, δωρεάτης κ. Δήμητρας Τουλγερίδη, αποτελεί ένα κρίσιμο όπλο που έχει πλέον στη διάθεσή του ο Οργανισμός στην καθημερινή του μάχη για τη διάσωση παιδιών και βρεφών.

Η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα εγκαινιάστηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στην οποία έδωσαν το ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου, καθώς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πεντέλης Ευσταθία Κατοίκου και ο Παιδοαναισθησιολόγος και Εθελοντής του «Χαμόγελου» Κωνσταντίνος Πατρής, το παιδί του οποίου χρειάστηκε στο παρελθόν να διακομιστεί με Ασθενοφόρο του Οργανισμού.

Πλεύρης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, καθώς και με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιο Δημόπουλο, στη βάση του Προγράμματος Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.Ο Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το έργο του Οργανισμού καθώς και τους άξονες στους οποίους δραστηριοποιείται. Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου» τόνισε την σημασία της ενεργής υποστήριξης από την Πολιτεία μέσω της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που ασθενούν να έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη καθώς και ποιότητα ζωής.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι Υπουργοί που βρίσκονται μπροστά σας πρέπει κανονικά να είναι αμήχανοι, γιατί πολλά πράγματα που πρέπει να τα κάνει η Πολιτεία, τα προσφέρετε όλοι εσείς, που σε άλλες συνθήκες οι Δράσεις σας, θα έπρεπε να ήταν θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας. Γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μέσα στο βραχίονα που είναι και το Υπουργείο Υγείας. Το πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας το υπογράψαμε στα Γραφεία σας κι ήθελα εγώ να γίνει έτσι και να έρθω εκεί για να δείξω το σεβασμό της Πολιτείας απέναντι στο έργο σας.

Το δεύτερο το υπογράφουμε σήμερα εδώ. Τα Σύμφωνα μπορεί να μην λύνουν αμέσως ένα πρόβλημα, αποτυπώνουν όμως μια πολιτική βούληση, που μετά πρέπει να γίνει πράξη και να υλοποιηθεί. Πλέον το νομοθετικό πλαίσιο για την Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία υπάρχει, έχουμε συνεργασίες και ανθρώπους που θέλουν να την υλοποιήσουν, Το αποτέλεσμα όμως θα έρθει όταν μπορέσει όλα αυτά να τα δει ο πολίτης. Εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα σας και να σας λύνουμε προβλήματα.»

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα Στατιστικά Στοιχεία μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο Οργανισμός παρείχε ιατρική υποστήριξη σε 5.757 παιδιά, ενώ 1.146 παιδιά και νεογνά διακομίσθηκαν πανελλαδικά από τον στόλο που λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ.

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με τον Οργανισμό και στο πολυσχιδές έργο του που συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα της υγείας, τόσο μέσω της συνεργασίας με το ΕΚΑΒ όσο και μέσω των δικών του δράσεων και πρωτοβουλιών.

Στη συνέχεια υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΠΑ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια μέρα που τιμά την έγνοια και την ανθρωπιά ως κοινωνία απέναντι στα παιδιά. Τιμά την οργάνωση κι αξιοποίηση της εθελοντικής πρωτοβουλίας από το επίσημο Κράτος. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει πράξη σε κορυφαίο επίπεδο, την ανταπόκριση στο επείγον για παιδιά και νεογνά, σε στιγμές που η δημόσια υγεία και η Πολιτεία το χρειάζονται όσο ποτέ. Χιλιάδες παιδικές ψυχές σου οφείλουν Κώστα Γιαννόπουλε την υγεία, τη χαρά και την ανεμελιά των παιδικών χρόνων. Σας ευχαριστώ εκ μέρους ολόκληρου του παιδικού πληθυσμού της Αττικής για τη μεγαλειώδη πρωτοβουλία σας.»

Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο για τη διάθεση του στόλου οχημάτων και τη συνεργασία του Οργανισμού με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, που σε πολλές περιπτώσεις έχει αποβεί σωτήρια για πολλά παιδιά:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα γιατί ακόμη ένα όπλο, προστίθεται στη φαρέτρα του «Χαμόγελου» και του ΕΚΑΒ για να μπορέσουν οι άνθρωποί μας και οι εξειδικευμένοι διασώστες σας, να βρεθούν στο πλευρό οποιουδήποτε παιδιού μας έχει ανάγκη. Τα Μνημόνια Συνεργασίας όμως δεν είναι στα χαρτιά, είναι στην πράξη, Και στην πράξη έχουμε καταφέρει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί θα πρέπει να υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε τον κόσμο.»

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφέρθηκε στην Υπογραφή του Συμφώνου, υπό το πρίσμα της αλληλοϋποστήριξης και της αρωγής του ιδρύματος εκπαίδευσης στο έργο του Οργανισμού.

Βραβεύσεις 

Το δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην αναγνώριση προσφοράς και έργου, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού να προχωρά σε τρεις εξαιρετικά σημαντικές βραβεύσεις:

της δωρήτριας της Κινητής Μονάδας κας Τουλγερίδη για τη σημαντική συνεισφορά της στο έργο του Οργανισμού,

της Ελληνικής Αστυνομίας και της Άμεσης Δράσης, για το δύσκολο έργο το οποίο φέρουν καθημερινά εις πέρας καθώς και για την αγαστή συνεργασία στον τομέα των Εξαφανίσεων Παιδιών και Ενηλίκων κι όχι μόνο

και της μητέρας – ηρωίδας Άννας Παπαλώτου, η οποία έχοντας την υποστήριξη του Οργανισμού και μέσω του Προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, φροντίζει σε 24ωρη βάση την κόρη της Μαρία.

Διαβάστε επίσης

Τι έδειξαν οι έλεγχοι σε κυλικεία σχολείων στην Αττική

Ψευδάργυρος: Σε ποιες τροφές βρίσκεται και τι μας προσφέρει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.