Δράση ενημέρωσης στα σχολεία για την ασφαλή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες

Στην διανομή έντυπων οδηγιών για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία προχώρησε ο ΙΣΑ με τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για μια δράση ενημέρωσης, με σκοπό την ομαλή επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις σχολικές αίθουσες, στην κανονικότητα, μετά από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο έχει εκδοθεί σε 220.000 αντίτυπα, ξεκίνησε ήδη από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοσίων σχολείων σε 50 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε 200 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αττικής.

Το κείμενο που διανεμήθηκε περιλαμβάνει γενικούς κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά και χρήσιμες οδηγίες όπως: σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να πάμε στο σχολείο, τι πρέπει να εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί και τι πρέπει να τηρούν οι μαθητές ως συνήθειες (πχ. η υγιεινή των χεριών), ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Η προτροπή

Επίσης, σαν γενική οδηγία υπάρχει η προτροπή για πλήρη εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης.

Αναφερόμενος στη δράση ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Με την ορθή ενημέρωση για τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής, οι μαθητές μας επιστρέφουν στα θρανία με ασφάλεια. Η κρίση της πανδημίας, με τις ανατροπές και τα νέα δεδομένα που επέφερε στην εκπαιδευτική κοινότητα, δεν πρέπει να στερήσει από κανέναν τη συμμετοχή και την απόλαυση στη διαδικασία της μάθησης. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με προσοχή, αλλά και όρεξη για γνώση. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά.»

Σημειώνεται ότι το κείμενο επιμελήθηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ κ.κ. Φ.Πατσουράκος, Τ. Χατζής, Π.Λεονάρδου και η Επιμελήτρια Κέντρου Υγείας Ραφήνας Χ.Κουτσαυτική.

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας – «Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή ενώ μου μιλούσε στο τηλέφωνο»

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.