Πώς το μωρό θα μάθει να επιπλέει στο νερό; Τι απαντά η εκπαιδεύτρια

Δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση και πιο διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και τα μωρά μας το καλοκαίρι από το κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και έναν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, τον οποίον οι γονείς αναζητούν κάθε χρόνο τρόπους για να αποφύγουν, με τα κατάλληλα σωσίβια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Πώς θα μάθει όμως, το παιδί να επιπλέει στο νερό;

H εκπαιδεύτρια baby-swimming Κική Κατσικάρη, ωστόσο, έχει μία άλλη πρόταση να κάνει, η οποία κατά τη γνώμη της είναι και η πιο ασφαλής. Δείτε την ανάρτησή της εδώ:

«Λαμβάνω καθημερινά πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα από γονείς που αναρωτιούνται ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ.

Με βάση την Παιδοκεντρική Προσέγγιση στο νερό δεν υπάρχει KANENA πλεονέκτημα στη χρήση μέσων επίπλευσης (σωσίβια, μπρατσάκια, μακαρόνια κτλ) για τα βρέφη και τα μικρά νήπια σε σχέση με την αγκαλιά και τις λαβές του γονέα.

Όλα αυτά τα μέσα στις μικρές ηλικίες τα χρησιμοποιούμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ:
όταν ο γονέας θα θελήσει να χαλαρώσει μέσα στο νερό (είναι και αυτό πολύ φυσιολογικό), όταν ο γονέας νοιώθει μεγάλο άγχος και ανασφάλεια σε σχέση με το παιδί και το νερό. ΤΟΤΕ μπορούμε να βάλουμε το παιδάκι μας σε κάποιο μέσο επίπλευσης.

Κατά τα άλλα εάν μιλάμε

-για ομαλή ένταξη του παιδιού στο νερό,
-για κολύμβηση,
-για σύνδεση,
-για επαφή,
-για αυτοπεποίθηση

Η αγκαλιά σου είναι το πιο υπέροχο μέσο για να τα πετύχεις.

Πολλές πολλές αγκαλιές, χαμόγελα και τρυφερές στιγμές μέσα στο νερό και έχεις κάνει την καλύτερη δυνατή αρχή».

Διαβάστε επίσης

Πολυκυστικές ωοθήκες: Μύθοι και αλήθειες

Οι αλλαγές στο σώμα σου αν τρως μια ντομάτα καθημερινά

Λατρεύει το παιδί το καρπούζι; Ο παιδίατρος απαριθμεί 8 πολύτιμα οφέλη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.