Οδηγός γονέων για τα τατουάζ των εφήβων

Οδηγός γονέων για τα τατουάζ των εφήβων και τι να προσέξετε όταν το βλαστάρι σας δηλώσει την επιθυμία του να χτυπήσει ένα τατουάζ στο σώμα του.

Μερικοί γονείς μισούν τα τατουάζ. Κάποιοι τα αποδέχονται όπως το τρύπημα στα αυτιά και άλλοι τα λατρεύουν, αφού έχουν αρκετά και οι ίδιοι. Αλλά ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκετε, υπάρχει μια πιθανότητα το παιδί σας να θέλει να αποκτήσει τατουάζ, τουλάχιστον κάποια μέρα.

Περίπου το 40%, ή 4 στους 10 millennials, έχουν tatoo. Και ενώ η σκέψη μιας μόνιμης αλλαγής στην εμφάνιση του παιδιού σας σας αγχώνει, η αλήθεια είναι ότι τα τατουάζ είναι σχετικά ασφαλή, αν ξέρετε τι να ψάξτε για το μελάνι, τον καλλιτέχνη και που να απευθυνθείτε. Είναι επίσης μια εξαιρετική μορφή αυτοέκφρασης.

Διαβάστε τον οδηγό γονέων για τα τατουάζ και τι πραγματικά πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι τα τατουάζ;

Το τατουάζ είναι ένα μόνιμο σημάδι ή σχέδιο που γίνεται στο δέρμα με χρωστικές ουσίες, με μελάνι. Το χρώμα, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από μαύρο ή άσπρο έως οποιαδήποτε απόχρωση, εισάγεται μέσω τσιμπημάτων στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Αυτό γίνεται συνήθως με το χέρι ή με ένα μηχάνημα χειρός. Το μελάνι εναποτίθεταιμε βελόνα αργά στο χόριο, ή στο μεσαίο στρώμα του δέρματός, σταγόνα-σταγόνα.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τατουάζ;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι: Υπάρχουν διάφοροι τύποι τατουάζ. Τα στυλ τατουάζ μπορεί να είναι λέξεις, εικόνες και γεωμετρικά σχήματα, και η τέχνη μπορεί να δημιουργηθεί με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι πολιτισμοί (και καλλιτέχνες) επιλέγουν τη μέθοδο με το χέρι, ενώ άλλοι προτιμούν τις μηχανές τατουάζ. Πέρα από τα «παραδοσιακά» τατουάζ, υπάρχουν ακόμη και τα μόνιμα τατουάζ μακιγιάζ όπως το eyeliner, το τατουάζ στα φρύδια ή τα χείλη και τα οποία έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία.

Γιατί το παιδί μου θέλει tatoo;

Αν και ορισμένοι γονείς μπορεί να μην ανησυχούν με την επιθυμία του παιδιού τους να κάνει ένα tatoo, άλλοι βρίσκουν την ιδέα ενοχλητική. Ανησυχούν για την υγεία τους — και τις μελλοντικές επιπτώσεις, δηλαδή το τατουάζ θα το εμποδίσει να βρει δουλειά;

Οι προτιμήσεις του παιδιού σας θα αλλάξουν, και ενώ μπορεί να λατρεύει την Poppy τώρα, μπορεί να μην είναι η αγαπημένη του καλλιτέχνις σε μια δεκαετία. Και ανησυχούν ότι τα τατουάζ τους θα φαίνονται παλιά και ξεθωριασμένα και θα θέλει να τα κρύψει.

Αλλά ο μόνος τρόπος για να μάθετε γιατί το παιδί σας θέλει ένα τατουάζ είναι να το ρωτήσετε. Η συζήτηση με το παιδί σας σχετικά με το γιατί θέλει να τροποποιήσει το σώμα του μπορεί να είναι κατατοπιστική. Είναι ο μόνος τρόπος για να κατανοήσουμε πραγματικά το σκεπτικό και τη λογική τους.

Πόσο χρονών πρέπει να είσαι για να κάνεις τατουάζ;

Η πρακτική αφορά σε άτομα άνω των 18 ετών. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να θέλετε να ενθαρρύνετε τον έφηβό σας να περιμένει. Βέβαια, αν υπάρχει γονική συναίνεση, μπορεί να γίνει και πιο νωρίς.

«Το σώμα και το δέρμα των εφήβων μεγαλώνει μέχρι την ηλικία των 18», αναφέρει σ’ ένα άρθρο της η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). «Αυτό σημαίνει ότι ένα tatoo που κάνει κάποιος στα 18 θα μπορούσε να τεντωθεί, να ξεθωριάσει και να λοξοδρομήσει μέχρι τα 24». Ωστόσο, αν είναι έτοιμοι να κάνουν ένα τατουάζ τώρα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα βοηθήσετε να βρουν έναν αξιόπιστο καλλιτέχνη.

Αν το παιδί σας θέλει να κάνει τατουάζ, πώς θα βρείτε έναν καλλιτέχνη;

Η επιλογή ενός καλλιτέχνη μπορεί να φαίνεται εύκολη — ειδικά αν το παιδί σας θέλει ένα προσχεδιασμένο τατουάζ, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά ζητήματα. Δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες τατουάζ το ίδιο και το στυλ τους μπορεί να μην ταιριάζει με το δικό σας. Τα επίπεδα δεξιοτήτων ποικίλλουν επίσης, από τον μαθητευόμενο μέχρι τον έμπειρο καλλιτέχνη tatoo. Για το λόγο αυτό, θα θέλετε να επισκεφτείτε διάφορα μαγαζιά και να μιλήσετε με κάθε καλλιτέχνη.

Ρωτήστε για την εμπειρία τους και δείτε το χαρτοφυλάκιό τους. Το βιβλίο φωτογραφιών θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το στυλ και τη δουλειά τους. Φροντίστε οι γραμμές τους να είναι ίσιες. Τα τρεμάμενα ή οδοντωτά τατουάζ είναι κόκκινη σημαία. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε συστάσεις και να διαβάσετε κριτικές.

Μια άλλη σημείωση: Ενώ μπορεί να έχετε την τάση να ψάχνετε καλές τιμές, όταν πρόκειται για τατουάζ και τροποποιήσεις σώματος, να θυμάστε ότι θα πάρετε αυτό που θα πληρώσετε. Οι ικανοί καλλιτέχνες χρεώνουν περισσότερα. Σε ορισμένες περιοχές του σώματος είναι επίσης πιο δύσκολο το tatoo από άλλες. Αυτό μπορεί να επηρεάζει το κόστος.

Η τιμή ενός τατουάζ καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος και η θέση του τατουάζ, η πολυπλοκότητα του σχεδίου, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί, το επίπεδο εμπειρίας του καλλιτέχνη, η διαθεσιμότητα του καλλιτέχνη και η γεωγραφική περιοχή στην οποία εργάζεται ο καλλιτέχνης, αναφέρει το parents.com. Φροντίστε να επιλέξετε έναν καλλιτέχνη με βάση τη δουλειά και το χαρτοφυλάκιό του, όχι την τιμή.

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα στούντιο τατουάζ;

Εάν το παιδί σας ενδιαφέρεται να κάνει ένα tatoo, θα πρέπει να το βοηθήσετε να βρει ένα καθαρό και αξιόπιστο στούντιο.

Δείτε τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα στούντιο τατουάζ, σύμφωνα με το τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν :

  • Γάντια. Τα γάντια θα πρέπει να φοριούνται κατά τη διάρκεια κάθε διαδικασίας και θα πρέπει να αλλάζονται συχνά, δηλαδή θα πρέπει να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται εάν/όταν ο καλλιτέχνης σας αγγίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από εσάς ή τον εξοπλισμό. Θα πρέπει επίσης να είναι καινούργια.
  • Βελόνες μιας χρήσης. Όλες οι βελόνες πρέπει να έρχονται προσυσκευασμένες και αποστειρωμένες και να είναι μιας χρήσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να απορρίπτονται σωστά, σε σακούλες βιολογικού κινδύνου και δοχεία αιχμηρών αντικειμένων.
  • Κύπελλα μελάνης μίας χρήσης. «Τα μελάνια που χρησιμοποιούνται στο τατουάζ πρέπει να τοποθετούνται σε ένα κύπελλο μιας χρήσης και στη συνέχεια να απορρίπτονται», γράφει το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. “Το μελάνι δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται απευθείας από τη φιάλη της κύριας πηγής ή να επιστρέφεται σε αυτό το μπουκάλι.”
  • Εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις . Οι περισσότεροι καλλιτέχνες τατουάζ πρέπει να έχουν εκπαιδευθεί και να γνωρίζουν για τα παθογόνα που μεταδίδονται στο αίμα, τις λοιμώξεις και τις διασταυρούμενες μολύνσεις.
  • Το περιβάλλον πρέπει επίσης να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από ορατή βρωμιά ή υπολείμματα. Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι οργανωμένπος. Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να είναι συχνό και οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι νηφάλιοι, δηλαδή χωρίς ναρκωτικά και αλκοόλ. Θα πρέπει να απαιτούν από τους πελάτες να είναι στην ίδια κατάσταση.
  • Οι κριτικές είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικές.

Πώς πρέπει να φροντίζει το παιδί σας το νέο του τατουάζ;

Αν και η εύρεση ενός καθαρού, αξιόπιστου στούντιο και καλλιτέχνη είναι σημαντική, η υγεία του tatoo εξαρτάται από την φροντίδα του. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την κατάλληλη φροντίδα. Κρατήστε την περιοχή δεμένη για 24 ώρες και στη συνέχεια πλύντε την με σαπούνι και νερό. Διατηρήστε το δέρμα υγρό εφαρμόζοντας μια αντιβιοτική αλοιφή ή μια παχιά κρέμα δέρματος πολλές φορές την ημέρα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί βάλσαμο τατουάζ και να αποφύγετε σκληρά χημικά ή προϊόντα. Μην χρησιμοποιείτε βαζελίνη, οινόπνευμα εντριβής ή υπεροξείδιο. Για δύο εβδομάδες, μείνετε μακριά από πισίνες, λίμνες, ποτάμια και τον ήλιο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των τατουάζ;

Ενώ το tatoo είναι σχετικά ασφαλές – σύμφωνα με μια μελέτη του Οκτωβρίου 2017 από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), οι επιπλοκές που προκύπτουν από τις μεθόδους τροποποίησης του σώματος δεν είναι κοινές – όλες οι διαδικασίες τροποποίησης σώματος ενέχουν εγγενή κίνδυνο. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους περιλαμβάνουν:

Μόλυνση
Κάθε φορά που έχετε μια ανοιχτή πληγή, κινδυνεύετε να μολυνθείτε. «Τα βακτήρια ή οι ιοί μπορούν να εισέλθουν στο δέρμα μετά από μια συνεδρία τατουάζ», λέει το Medical News Today . «Αυτό μπορεί να συμβεί αμέσως αφού ένα άτομο κάνει ένα τατουάζ ή τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες ενώ το δέρμα επουλώνεται». Τα αιματογενή παθογόνα μπορεί επίσης να μεταδοθούν εάν ο εξοπλισμός του τατουάζ δεν αποστειρώθηκε σωστά ή/και οι βελόνες δεν ήταν μίας χρήσης.

Το tatoo συνδέεται με την ηπατίτιδα Β—ειδικά σε εφήβους με άλλες συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Επιπλέον, το τατουάζ σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά ηπατίτιδας C. Έχει αναφερθεί μετάδοση HIV που σχετίζεται με κοινή χρήση βελόνων τατουάζ ή επαναχρησιμοποίηση μελανιών για τατουάζ.

Αλλεργική αντίδραση
Αν και σπάνια, ορισμένα άτομα είναι αλλεργικά στο μελάνι για τατουάζ. Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένες κόκκινες χρωστικές μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Αλλεργίες, ωστόσο, μπορεί να εμφανιστούν και με άλλα μελάνια, χρωστικές ουσίες και χρώματα.

Χηλοειδή
Προκαλούμενα από τραυματισμό και τραύμα, τα χηλοειδή είναι υπερανάπτυξη ή εξογκώματα ουλώδους ιστού. Το χηλοειδές είναι μια διευρυμένη ουλή που μοιάζει με εξόγκωμα στο δέρμα. Αποτελείται από επιπλέον ουλώδη ιστό και μπορεί να προκύψει από τραύμα στο δέρμα.

Διαβάστε επίσης

Οι γυναίκες με αυτό το προφίλ, προσποιούνται οργασμό πιο συχνά

Όλα τα μυστικά για ένα όμορφο πρόσωπο και τις αισθητικές παρεμβάσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.