Συναγερμός στην Ευρώπη – Ανακαλούνται σοκολάτες και αυγά Kinder λόγω σαλμονέλλας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης μετά τη διαπίστωση ότι πέντε σοκολατένια είδη Kinder ενοχοποιούνται για περιστατικά σαλμονέλας σε παιδιά.

Μετά τον εντοπισμό στη Γαλλία 21 περιστατικών λοιμώξεων από το βακτήριο της σαλμονέλας, κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας μετά την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder, η εταιρεία που τα εισάγει στη Γαλλία ανακοίνωσε την απόσυρση πέντε ειδών τής εν λόγω σοκολάτας.

Περιστατικά σαλμονέλας μετά την κατανάλωση kinder

Οι σοκολάτες αυτές είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα έχουν ήδη παρατηρηθεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμενο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λαμβάνουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθούν οι μεταδόσεις.

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Όπως αναφέρει το BBC , σοκολατένια αυγά Kinder Surprise ανακλήθηκαν λόγω σύνδεσης με 63 περιπτώσεις σαλμονέλας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως σε μικρά παιδιά.

Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) δήλωσε ότι όλα τα αυγά που επηρεάστηκαν είχαν κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο στο Βέλγιο.

Συνέστησε στους καταναλωτές να μην τρώνε 20 γραμμάρια ή αυγά τριών συσκευασιών με τις  ημερομηνίες λήξης μεταξύ 11 Ιουλίου και 7 Οκτωβρίου 2022.

Η σοκολατοβιομηχανία Ferrero είπε ότι κανένα από τα προϊόντα Kinder που κυκλοφόρησε προς πώληση δεν βρέθηκε θετικό σε σαλμονέλα.

«Λαμβάνουμε τα θέματα ασφάλειας των τροφίμων εξαιρετικά σοβαρά και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για αυτό το θέμα», ανέφερε η εταιρεία.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, αλλά τα περισσότερα από τα 63 κρούσματα σαλμονέλας μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορούν παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, όπως στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης

Ανάκληση νοθευμένων ελαιολάδων από τον ΕΦΕΤ

Η καλύτερη και η χειρότερη μυρωδιά – Και σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι

Κάθε μέρα αυγό; Όσα θα συμβούν στο σώμα σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.