«Κυριακές στην Αθήνα» με δωρεάν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και γονείς

Από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο, οι Κυριακές στην Αθήνα, γεμίζουν με παιδικά χαμόγελα. Ο Δήμος Αθηναίων, προσκαλεί παιδιά από 3-17 ετών και τους γονείς τους να συμμετάσχουν στις «Κυριακές στην Αθήνα», μία σειρά συναρπαστικών εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων δημιουργικής μάθησης.

Μία Κυριακή κάθε μήνα, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια, ευφάνταστα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, εργαστήρια χορού και κίνησης, θεατρο-παιδαγωγικά προγράμματα.

Δημιουργικός χρόνος και ψυχαγωγία

Κάθε Κυριακή, είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό θέμα. Συνολικά 51 δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε επτά Κυριακές, δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν -μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι- το θέατρο, τις τέχνες, τα μουσεία, το περιβάλλον, το βιβλίο, τη διατροφή, τη διαφορετικότητα.

Οι Κυριακάτικες δράσεις προσφέρονται δωρεάν και πραγματοποιούνται σε εννέα διαφορετικά σημεία πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων: Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, στο Κέντρο Τεχνών, στο Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στην Παιδική Βιβλιοθήκη, στην Πινακοθήκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα.

«Στόχος μας, μέσα από το πρόγραμμα “Κυριακές στην Αθήνα”, είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα στις Αθηναίες και τους Αθηναίους να περάσουν περισσότερο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους, συμμετέχοντας σε ποιοτικές δράσεις που προάγουν τη γνώση και την ψυχαγωγία, αλλά και να τους συστήσουμε μερικούς από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Έχουμε αποδείξει ότι ο πολιτισμός στην Αθήνα έχει ξεχωριστή θέση  -θα συνεχίσουμε να κρατάμε τον πήχη ψηλά, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο του», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Όλες οι δράσεις μέχρι τον Νοέμβριο

– 17 Απριλίου – «Τέχνες παντού»

– 22 Μαΐου – «Τα Μουσεία γιορτάζουν!

– 5 Ιουνίου – «Η γη… το σπίτι μας!»

– 11 Σεπτεμβρίου – «Πάνω απ’ όλα… το βιβλίο!»

-16 Οκτωβρίου – «Περισσότερο αλάτι… στο μουσείο!»

– 6 Νοεμβρίου – «Όλοι μοναδικοί… όλοι ίσοι».

Η είσοδος είναι ελέυθερη σε όλες τις δράσεις, με περιορισμό αριθμό συμμετεχόντων.

Διαβάστε επίσης

Ο αποθησαυρισμός, η συσσώρευση αντικειμένων, συνδέεται με αυτή τη διαταραχή της παιδικής ηλικίας

Γονιός γίνεσαι μέρα με τη μέρα – Η τέχνη της ανατροφής του παιδιού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.