8 μαθήματα ουσιαστικής ευγένειας για να διδάξετε στα παιδιά σας σήμερα

Μπορεί η εθιμοτυπία να αλλάζει από γενιά σε γενιά, αλλά τα βασικά μαθήματα ευγένειας στα παιδιά, θα τους είναι πάντα χρήσιμα στην παιδική και την ενήλικη ζωή τους.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια βασικά μαθήματα ευγένειας που μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας, ώστε να τα ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή τους.

Τα 8 μαθήματα ουσιαστικής ευγένειας

Δείτε τα κορυφαία 8 μαθήματα ουσιαστικής ευγένειας που διδάσκουν στα παιδιά την καλοσύνη, τη συμπόνια και την ταπεινοφροσύνη.

1. Οπτική επαφή με τον συνομιλητή

Η εκμάθηση της διατήρησης της οπτικής επαφής σε νεαρή ηλικία ενισχύει τη σκόπιμη ακρόαση συνομιλίας καθώς τα παιδιά ωριμάζουν. Το να διδάξετε στα παιδιά σας να διατηρούν σωστή οπτική επαφή μπορεί να είναι δύσκολο στην εποχή των κινητών και των οθονών, αλλά θα τα οδηγήσει στο να κερδίσουν τον σεβασμό από τους συνομηλίκους και τους ενήλικες.

2. Δυνατή φωνή στη συνομιλία

Μαζί με τη διατήρηση της οπτικής επαφής κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, καλό είναι τα παιδιά να μιλούν μια δυνατή φωνή, η οποία με τη σειρά της οικοδομεί αυτοπεποίθηση. Ο συνδυασμός δυνατής φωνής και οπτικής επαφής θα οδηγήσει τα παιδιά να εκτιμήσουν την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία.

3. Καλή στάση σώματος

Η καλή στάση του σώματος όχι μόνο δείχνει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση, αλλά μεταδίδει στους συνομιλητές ότι είστε προσεκτικοί και σέβεστε τον χρόνο τους.

4. Η ανοιχτή πόρτα

Να κρατάνε πάντα την πόρτα ανοιχτή για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους και να τους αφήνουν να περάσουν πρώτα από την πόρτα.

Αυτό το μάθημα μπορεί να είναι παλιό, αλλά εξακολουθεί να είναι αληθινό. Το να κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω σας δείχνει καλοσύνη, ειδικά όταν τους αφήνετε να περάσουν πρώτα από την πόρτα.

5. Ενθαρρύνση του συνομιλητή με τα λόγια

Οι πράξεις μπορεί να μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, αλλά το να είσαι γνωστός για τα καλά λόγια που λες είναι επίσης σημαντικό.

6. Ονομαστικός χαιρετισμός

Είτε πρόκειται για γονέα, δάσκαλο ή φίλο, πάντα να χαιρετάτε τους άλλους που γνωρίζετε με ένα φιλικό χαμόγελο και το όνομά τους. Αυτό δείχνει σεβασμό και δημιουργεί εμπιστοσύνη στα μικρά παιδιά.

7. Ευχαριστίες στον οικοδεσπότη

Σε νεαρή ηλικία, αυτό το μάθημα μπορεί να διδαχθεί υπενθυμίζοντας στα παιδιά σας να ευχαριστούν τον γονέα ενός φίλου αφού έχουν παίξει στο σπίτι τους. Το να ευχαριστήσετε τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα σας δείχνει σεβασμό για το χρόνο και την καλοσύνη τους.

8. Δείξτε σεβασμό στον εαυτό σας κάνοντας καλές επιλογές.

Λένε ότι χαρακτήρας είναι ο τρόπος που ενεργείς όταν οι άλλοι δεν κοιτάζουν. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους και τα όριά τους, αυτή η συνήθεια επεκτείνεται στη συνέχεια και σε άλλα άτομα που συναντούν.

Διαβάστε επίσης

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας: Τι να φάω, τι να προσέξω

Πώς οι σωστά ενημερωμένοι γονείς προστατεύουν τα παιδιά από τη μανία του TikTok

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.