Δωρεάν αποκριάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά

Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι δωρεάν αποκριάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και για όλη την οικογένεια. Εικαστικό εργαστήρι μέσω διαδικτύου για «μικρούς καλλιτέχνες» διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

«Αρλεκίνοι με ρόμβους» την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 11:00 μαζί με την εικαστικό Αθανασία Σκληρού θα μάθουν να ζωγραφίζουν πιερότους, αρλεκίνους και κολομπίνες με τρελά σχέδια και χρώματα! Για τις χειροτεχνίες τα παιδιά θα χρειαστούν μόνο μαρκαδόρους και ξυλομπογιές, λευκό χαρτί ακουαρέλας και χαρτιά χρωματιστά, εφημερίδες, κόλλα και ψαλίδι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται μέσω Zoom. Η συμμετοχή είναι δωρεάν  με προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2022/arlekinoi-me-romvous

Αλλά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει εντελώς δωρεάν, ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά κάθε ηλικίας έως τις 5 Μαρτίου.

«Οι Απόκριες είναι η γιορτή των παιδιών και ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί τα παιδιά από 4 ετών με τις οικογένειές τους να ζήσουν τη δική τους αποκριάτικη ιστορία, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν» αναφέρει ο ΟΠΑΝΔΑ ο οποίος εντάσσει στο πρόγραμμά του όλους τους πολιτιστικούς χώρους, τα Μουσεία και την Πινακοθήκη, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, τις Βιβλιοθήκες, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Δωρεάν αποκριάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

«Εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, ξεναγήσεις, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, παραστάσεις παιδικού θεάτρου και καραγκιόζη, υπόσχονται να σκορπίσουν αμέτρητα παιδικά χαμόγελα!» σημειώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων.

Για αυτή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη παράσταση αποκριάτικων παραδοσιακών χορών της Αποκριάς με τις Ομάδες Χορού Ενηλίκων του Κέντρου Δημιουργικής Μάθησης Βαφειοχωρίου στο Γκύζη και Θεατρική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών από τη θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Ευελπίδων στην Κυψέλη.

Πληροφορίες για τις κρατήσεις θέσεων, τις διευθύνσεις των χώρων και τις ώρες των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμες μαζί με το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων ανά ημερομηνία στον σύνδεσμο: https://www.opanda.gr/index.php/politismos-dimos-athinaion/3026-apokries-gia-ta-paidia-stin-athina

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις, τηρούνται αυστηρά όλα τα αναγκαία μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος τρέχει η έκθεση «Αποκριάτικες εικόνες της παλιάς Αθήνας» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό η οποία παρουσιάζει την Αθήνα της belle-epoque και εμπνέεται από το έργο του Νικόλαου Γύζη «Το Καρναβάλι στην Αθήνα».

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων, διεύθυνση: Αγγελική Χατζημιχάλη 6, Πλάκα. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00-19:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα κλειστά. Πληροφορίες: 210 3243987, 210 3243972

Διαβάστε επίσης 

Παιδιά ηλικίας 4-18 ετών το 32% των νέων κρουσμάτων

Ξεκινά η διάθεση self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.