Αυτό το μωρό συμπιέζεται σε γυάλινο σωλήνα για απίστευτα καλό λόγο

Βλέποντας κανείς αυτή τη φωτογραφία νομίζει ότι ένα μωρό κόλλησε σε ένα βάζο. Μάλιστα με μία πιο προσεκτική ματιά βλέπει κάποιος ένα μωρό παγιδευμένο μέσα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα, ίσως για ένα φρικιαστικό πείραμα.

Τι κάνουν στο μωρό

Κι όμως δεν έχει γίνει επεξεργασία εικόνας και το μωρό είναι απολύτως καλά, παρά το στρίμωγμά του.

Αυτό που βλέπετε εδώ είναι στην πραγματικότητα ένα παιδιατρικό μηχάνημα για ακτινογραφίες —με το όνομα Pigg-O-Stat— και προφανώς, αυτή η συσκευή είναι η καλύτερη επιλογή των ακτινολόγων για να μπορούν να βγάζουν ακτινογραφίες σε παιδιά.

Η έκθεση στην ακτινοβολία σε πολύ νεαρή ηλικία είναι κάτι που δεν θέλουν οι επαγγελματίες υγείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λήψη ακτινογραφιών του μωρού γρήγορα και με ακρίβεια είναι εξαιρετικά σημαντική. Αλλά κανείς ακτινολόγος δεν έβγαλε σε ένα μωρό μόνο μία ακτινογραφία, δεδομένου ότι τα βρέφη είναι αρκετά απρόβλεπτα και τους αρέσει να κουνιούνται.

Το νέο αυτό μηχάνημα είναι σύμφωνα με το parents.com μία συσκευή all-in-one παιδιατρικής ακινητοποίησης σχεδιασμένη για την τοποθέτηση βρεφών και μικρών παιδιών προκειμένου να βγάλουν ακτινογραφία χωρίς σημαντικές επιπλοκές.

Το μηχάνημα προσφέρει στους υπεύθυνους τεχνικούς την καλύτερη δυνατή ακτινογραφία χωρίς επαναλήψεις.
Και λιγότερες επαναλήψεις σημαίνει λιγότερη έκθεση στην ακτινοβολία για τα μωρά.

«Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό ή ξεκαρδιστικό, αλλά είναι σωτηρία», είπε ένας τεχνικός ακτινολογικών μηχανημάτων. «Η χρήση της συσκευής είναι να ακινητοποιεί το παιδί ώστε να μην κουνιέται. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά σώζει το μωρό από την επανάληψη των εικόνων και την υπερβολική ακτινοβολία”.

Διαβάστε επίσης

Θεμιστοκλέους: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχασαν το ραντεβού για εμβολιασμό

Επιλογή εμβρύων με προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.