Η 4χρονη Φανή στη νέα, ανάδοχη οικογένειά της ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον

Η 4χρονη Φανή “άνοιξε τα φτερά της” και ονειρεύεται ένα φωτεινό μέλλον με την νέα, ανάδοχη οικογένειά της. Πρόκειται για ένα από τα παιδιά που το τελευταίο χρονικό διάστημα μπόρεσε να βρει, επιτέλους, στοργή, αγάπη και φροντίδα σε μια ανάδοχη οικογένεια, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Ζούσε υπό δύσκολες συνθήκες

Η μικρή Φανή ζούσε μαζί με την οικογένειά της κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες καθώς και οι δυο γονείς της ήταν άνεργοι, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να στερείται ακόμη και τα πιο αναγκαία, όπως το καθημερινό του φαγητό.

Η παραμέληση του παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν εμφανής και πολύ συχνά οι ίδιοι οι γονείς το εξέθεταν σε κίνδυνο καθώς το άφηναν να περιφέρεται μόνο του για ώρες χωρίς να το αναζητούν.

Εισαγγελική παρέμβαση

“Η Φανή χρειάστηκε να απομακρυνθεί με εισαγγελική παραγγελία από τους γονείς της και να φιλοξενηθεί σε ένα από τα τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS, με σκοπό να τη φροντίσουμε και να την υποστηρίξουμε με βάση τις ξεχωριστές προσωπικές της ανάγκες”, λέει η κοινωνική λειτουργός Μ.Π. από τα Παιδικά Χωριά SOS.

“Από την πρώτη μέρα που βρέθηκε η Φανή στο Παιδικό Χωριό SOS ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη της να ανήκει σε ένα δομημένο οικογενειακό περιβάλλον που να την φροντίζουν και να την αγαπούν, βιώνοντας την παιδική της ηλικία.

Είχε ανάγκη να νιώθει τη θαλπωρή που προσφέρει η οικογένεια αλλά και την ασφάλεια ως προς την κάλυψη των βασικών αναγκών.

Αναγκαία μια νέα οικογένεια

Για εμάς η λύση ήταν ξεκάθαρα η εύρεση μιας ανάδοχης οικογένειας που θα αγκαλιάσει με αγάπη και στοργή τη Φανή και θα της προσφέρει τη σταθερότητα και τη φροντίδα που είχε τόσο ανάγκη, σε μακροχρόνια βάση.

Μετά από ένα χρόνο που η Φανή ήρθε στο Χωριό είμαστε πια πολύ χαρούμενοι που έχει βρει ένα νέο σπίτι και είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή. Όπως αναφέρει η ίδια, είναι ευτυχισμένη και προσπαθεί ακόμα να πιστέψει ότι όλο αυτό που ζει είναι αληθινό και έχει διάρκεια.

Η οικογένεια έχει δέσει από την πρώτη στιγμή δείχνοντας πόσο ανάγκη είχαν και οι ανάδοχοι γονείς να φροντίσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί, κάτι που η Φανή φαίνεται να απολαμβάνει σε κάθε ευκαιρία.

Υπό επίβλεψη

Ο δικός μας ρόλος από εδώ και στο εξής είναι να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στη Φανή και τη νέα της οικογένεια, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι το παιδί μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια, όπως αξίζει σε κάθε παιδί.

Αυτό κάνουμε για όλα τα παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία μας, είτε ζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS είτε για μικρές περιόδους μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη για εκείνα ανάδοχη οικογένεια που θα αναλάβει τη φροντίδα τους.”

Μ.Π., Κοινωνική Λειτουργός

* το όνομα του παιδιού έχει τροποποιηθεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε επίσης

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εντάξετε τη σταφίδα στη διατροφή σας

Πού θα κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Ελαιόλαδο: Κάνει καλό ή κακό στο τηγάνισμα;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.