Αγωνία για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ

Σταθερή είναι η κατάσταση του 6χρονου Φώτη που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής όταν παρακολουθούσε αγώνα καρτ στην Πάτρα.

Ένα όχημα καρτ έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, πίσω από τα οποία ήταν ο 6χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του», σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη.

Οι γιατροί τις επόμενες ώρες θα επιχειρήσουν να ξυπνήσουν το αγοράκι και θα μειώσουν τις δόσεις των φαρμάκων καταστολής προκειμένου να δουν πως αντιδρά.

Το thebest.gr μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». «Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι κάλυπταν υγειονομικά το 13ο P.I.C.K. Πάτρας το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, επενέβησαν άμεσα στον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού που παρακολουθούσε τον αγώνα.
Η άμεση ακινητοποίηση του σε κατάλληλο φορείο και η παροχή των απαραίτητων πρώτων βοηθειών, από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρώτοι έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία από το γονιό του, ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υγείας του μικρού παιδιού. Οι εθελοντές παρείχαν οξυγόνο στο παιδί μέχρι να φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον άτυχο 6χρονο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα για την υγεία του.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 40 εθελοντές, έχοντας τον απαραίτητο υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό, κάλυψαν τον χώρο διεξαγωγής κατά τη διάρκεια των αγώνων, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία και υπευθυνότητα οποιοδήποτε περιστατικό υπήρξε.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου σε αγώνα καρτ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Αναταράξεις φέρνει η τρίτη δόση του εμβολίου – Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία

5 οφέλη που θα έχεις, αν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να γυμνάζεσαι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.