Ικανοποίηση των γιατρών για την δωρεάν εξέταση ΑΜΗ σε γυναίκες 30-35 ετών

Η δωρεάν εξέταση ΑΜΗ σε γυναίκες ηλικίας 30-35 ετών για την εκτίμηση της γονιμότητας, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια για τη διαδικασία αποζημίωσης της εξέτασης αυτής.

Σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία αναφέρει ότι η δωρεάν εξέταση της αντιμυλλέριου ορμόνης (ΑΜΗ) που είχε ήδη εισηγηθεί η ΕΕΑΙ, θα βοηθήσει τα ζευγάρια να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για την απόκτηση παιδιού.

Όπως αναφέρουν “η αντιμυλλέριος ορμόνη (ΑΜΗ) είναι ένας αξιόπιστος δείκτης του ωοθηκικού αποθέματος των γυναικών.

Τα επίπεδα της ΑΜΗ παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για την αναπαραγωγική υγεία, που μπορεί να υποδηλώνουν περιορισμένο ωοθηκικό απόθεμα, γεγονός που επηρεάζει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Η προληπτική εξέταση της ΑΜΗ σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 35 ετών θα αναδείξει τους κινδύνους που σχετίζονται με τη γονιμότητα και θα επιτρέψει στα ζευγάρια να ενημερωθούν και να διαφυλάξουν τη γονιμότητα τους αλλά και να λάβουν έγκαιρα αποφάσεις τους για τον οικογενειακό προγραμματισμό”.

Και η Εταιρεία καταλήγει επισημαίνοντας την αξία της συνεργασίας όλων για την προώθηση της γονιμότητας και την υποστήριξη των ζευγαριών στην Ελλάδα.
“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού για να εξασφαλίσουμε ότι οι νέες γυναίκες και τα
ζευγάρια έχουν πρόσβαση στα κατάλληλα εργαλεία και πληροφορίες που χρειάζονται για
όσους θέλουν να προγραμματίσουν την οικογένειά τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα αδέλφια έχουν την ίδια μέρα γενέθλια, αλλά δεν είναι τετράδυμα

H κολεκτιβοποίηση των κλινικών, η υπεραισιοδοξία για το νέο ΕΣΥ και οι υπουργικές αγάπες

Τέλος τα δωρεάν εμβόλια για την COVID-19 στις ΗΠΑ – Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν έως και 200 ευρώ την δόση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.