Μετά το εμφραγμα, κάθε επιπλέον ώρα δουλειάς θέτει σε κίνδυνο την καρδιά

Όσοι αναρρώνουν μετά από ένα έμφραγμα θα πρέπει να ρυθμίσουν τον χρόνο εργασίας τους, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο ενός νέου καρδιακού επεισοδίου.

Μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι η πολύωρη εργασία μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα δεύτερο έμφραγμα σε ασθενείς με αντίστοιχο ιστορικό. Είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει τον κίνδυνο εμφράγματος με τις ώρες εργασίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, που στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Journal of American College of Cardiology,  όσοι εργάζονται πάνω από 55 ώρες  την εβδομάδα- αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν δεύτερο έμφραγμα, σε σχέση με όσους δουλεύουν 35 έως 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ξαβιέ Τριντέλ του Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ, ανέλυσαν στοιχεία για 967 ασθενείς σε 30 νοσοκομεία, οι οποίοι είχαν ιστορικό εμφράγματος και ήταν έως 60 ετών.

Στη διάρκεια της μελέτης, το 22% έπαθαν ένα δεύτερο έμφραγμα. Διαπιστώθηκε ότι οι πολλές ώρες εργασίας (άνω των 55) σχετίζονταν με περίπου διπλάσια αύξηση του κινδύνου δεύτερου εμφράγματος.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας δείχνουν ότι περίπου ο ένας στους πέντε εργαζόμενους, παγκοσμίως, δουλεύει περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα. Οι άνδρες είναι πιθανότερο να εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από ό,τι οι γυναίκες (11% έναντι 2%).

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.