Εμβόλια και self tests ζητά η πανεπιστημιακή κοινότητα, για να μη χαθεί το ακαδημαϊκό έτος

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό και self tests για όλους τους εμπλεκόμενους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία, ζητά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο Πρύτανης έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές και προς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνει ότι η συνεχιζόμενη απαγόρευση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απαιτούν φυσική παρουσία (Εργαστήρια, Κλινικές Ασκήσεις, Πρακτική Άσκηση, Αθλητικά Μαθήματα, Εκπαιδευτικές Εκδρομές κ.λπ.) «δημιουργεί πλέον σοβαρό πρόβλημα στην πρόοδο και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος».

Η Σύγκλητος τονίζει ότι θα πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιτραπούν αυτές οι δραστηριότητες, που κρίνονται απαραίτητες για να μη χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Η Σύγκλητος ζητά τη δωρεάν διάθεση «self tests», καθώς και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των εμπλεκομένων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία, εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών (Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών).

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.