Απεργούν την Τετάρτη 17/4 γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Πανελλαδική απεργία διοργανώνει την Τετάρτη 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή αρκετών κλάδων και εργαζομένων στο ΕΣΥ. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ που συνδικαλιστικά καλύπτει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 17/04/24, μέρα γενικής απεργίας των σωματείων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Αιτήματα ΕΙΝΑΠ

  • Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.
  • Διπλασιασμός μισθών.
  • Διπλασιασμός προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο ΕΣΥ
  • Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Με σύνθημα,  Όχι στην “απογευματινή” επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

Οι γιατροί ζητούν, επίσης, ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων, επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου και ζητούν αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία και κατάργηση όλων των πληρωμών (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), λέει “όχι” στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ζητεί αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους εργαζόμενους, αύξηση μισθών και χορήγηση δώρων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση συμβασιούχων και εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης 

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ

Το δημογραφικό και η υπογονιμότητα – 1 στα 20 παιδιά γεννιούνται με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Κώδικας Δεοντολογίας των ασφαλιστικών εταιρειών για τους επιζώντες από καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.