«Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει»: Καμπάνια για τη φλεβική νόσο

Ο Σύλλογος Πεταλούδα, ανακοινώνει την έναρξη της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την χρόνια φλεβική νόσο με τίτλο «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!».

Ο Σύλλογος Πεταλούδα, υπηρετώντας το σκοπό του για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά στις συννοσηρότητες των ασθενών με χρόνιες νόσους, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της καμπάνιας που σαν στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της σωστής
λειτουργίας των φλεβών και των κάτω άκρων. Η καμπάνια, περιλαμβάνει μια σειρά από διήμερες δράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καλύπτοντας μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι και μικρές κωμοπόλεις.

Κινητή μονάδα

Συγκεκριμένα, η κινητή μονάδα της Πεταλούδας, σε συνεργασία με εθελοντές αγγειοχειρουργούς θα ξεκινήσει τις επισκέψεις της σε περιοχές όπως: Πύλη Τρικάλων, Αλεξανδρούπολη, Νεμέα, Βέροια, Κοζάνη, Ιωάννινα, Αιγάλεω,Ελευσίνα, Πύλος Μεσσηνίας, Ελληνικό-Αργυρούπολη.

Οι διήμερες αυτές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές αρχές κάθε περιοχής και οι εξειδικευμένοι αγγειοχειρουργοί θα προσφέρουν δωρεάν έλεγχο για τη διάγνωση φλεβικής ανεπάρκειας ή/και περιφερειακής αρτηριοπάθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η κα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Πεταλούδα και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος δήλωσε: «Η πρόληψη, η έγκυρη ενημέρωση και έγκαιρη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα χρόνια θέματα υγείας τους, έχει αποδειχτεί πως συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση της υγείας τους. Ως Σύλλογος Ασθενών θεωρούμε υποχρέωσή μας να υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα των επόμενων επισκέψεων της κινητής μονάδας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Πεταλούδα στο: [email protected] 

Λίγα λόγια για την χρόνια φλεβική νόσο

Τι είναι η Χρόνια Φλεβική Νόσος; Η Χρόνια Φλεβική Νόσος είναι μια παθολογική κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, που ξεκινά από τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς και φτάνει ως τις δερματικές αλλοιώσεις και τα έλκη (πληγές). Πρόκειται για μια εντυπωσιακά συχνή πάθηση στις Δυτικές κοινωνίες, που αφορά περίπου στο 60% των γυναικών και το 40% των ανδρών.

Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν τη Χρόνια Φλεβική Νόσο;

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια νόσο που έχει ταυτοποιηθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες, γνωρίζουμε πλέον, ότι ο κληρονομικός παράγοντας είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλεί η Χρόνια Φλεβική Νόσος;

Το είδος και η ένταση των συμπτωμάτων της νόσου εξαρτώνται κυρίως από τη βαρύτητά της. Στα πρώιμα στάδια (ευρυαγγείες) οι ασθενείς μπορούν να είναι ασυμπτωματικοί, ενώ σε πιο προχωρημένα στάδια οι ενοχλήσεις γίνονται έντονες και καθημερινές. Αξίζει να τονίσουμε, ότι πρόκειται για μια εξελικτική νόσο, υπό την έννοια ότι χειροτερεύει με το πέρασμα του χρόνου και αντίστοιχα η συμπτωματολογία γίνεται όλο και πιο έντονη, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Υπάρχει σχέση μεταξύ Χρόνιας Φλεβικής Νόσου και Μυοσκελετικών Διαταραχών;

Πολλές φορές τα συμπτώματα διαφόρων μυοσκελετικών διαταραχών θυμίζουν εκείνα της Χρόνιας Φλεβικής Νόσου και αντίστροφα, οπότε ο γιατρός καλείται να τα διαχωρίσει, ώστε να γίνει η κατάλληλη θεραπεία. Κατ’αρχάς, το οίδημα και ο πόνος στα κάτω άκρα μπορεί να οφείλεται είτε στη φλεβική νόσο είτε σε κακώσεις μυών και νεύρων.

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του μαστού: Η θαρραλέα στάση των γυναικών στη νόσο

Γεωργιάδης: Μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων θα κάνει απογευματινά χειρουργεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.