Εκδήλωση για την ισότητα και συμπερίληψη στον καρκίνο

Ο ευρωβουλευτής και ψυχίατρος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την εκδήλωση, για την ισότητα και συμπερίληψη στον καρκίνο, με τίτλο «Recommendations for Equitable, Diverse, and Inclusive Cancer Care in Europe». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12.00 (ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες, στην αίθουσα Antall 6Q1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί Youth Cancer Europe και European Network of Youth Cancer Survivors.

Το 2020 σχεδόν 3 εκατ. άνθρωποι διαγιγνώστηκαν με καρκίνο και 1,274 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την συγκεκριμένη ασθένεια στην ΕΕ. Ωστόσο σήμερα το 40% των περιπτώσεων καρκίνου στην ΕΕ μπορεί να εντοπιστεί έγκαιρα και να αντιμετωπιστεί. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 12 εκατ. επιζώντες από καρκίνο. Οι καινοτόμες θεραπείες και η καλύτερη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη έχουν επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο, ωστόσο παραμένει εξίσου σημαντικό να εξασφαλισθεί η ίση ποιότητα ζωής και η πλήρης ένταξή τους στην κοινωνία.

Ισότητα και συμπερίληψη στον καρκίνο

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι μέσα από τη συζήτηση και παρουσίαση των ειδικών συστάσεων να προωθηθεί η ισότητα και συμπερίληψη στον καρκίνο. Εκπρόσωποι από το Κοινοβούλιο, φορείς, και ενώσεις ασθενών θα αναπτύξουν τις θέσεις τους σε σχέση με την κατάλληλη και έγκαιρη υποστήριξη των πασχόντων και τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, «Σημαντικό είναι καθένας να έχει πρόσβαση σε εξατομικευμένη φροντίδα για να καλύψει τις ξεχωριστές του ανάγκες. Πέρα από την πρόσβαση σε θεραπεία πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ο επιζών από καρκίνο έχει στη διάθεσή του την υποστήριξη για πλήρη ένταξη στην κοινωνία και σεβασμό στην ιδιωτικότητα. Μέσα από την εκδήλωση αυτή προωθούμε την ολοκληρωμένη φροντίδα για που συμπεριλαμβάνει τις αρχές της ισότητας, της προσβασιμότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα».

Διαβάστε επίσης 

Το σύνδρομο Down και η προδιάθεση για καρκίνο

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Έρχεται πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου με self test

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.