Η «όαση» του Γιβραλτάρ με 100% εμβολιαστική κάλυψη

Την ώρα που η Ευρώπη παλεύει με το χρόνο για να εξασφαλίσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού της κατά του κορονοϊού, στο Γιβραλτάρ χαλαρώνουν!

Είναι μια από τις πρώτες περιοχές του πλανήτη με εμβολιαστική κάλυψη στο 100%!

Σε αυτό το νότιο άκρο της Ισπανίας, δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 34.000 μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και πολλοί εργαζόμενοι που ζουν σε άλλες περιοχές.

Όσοι, μάλιστα, μετακινούνται καθημερινά στο Γιβραλτάρ από άλλες περιοχές της Ισπανίας, λένε πως νιώθουν σαν να μεταφέρονται από έναν κόσμο σε άλλο, σε μια «covid-free οαση».

Χωρίς μάσκες και περιορισμούς

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους έχει πάψει να είναι υποχρεωτική από τον περασμένο μήνα στο Γιβραλτάρ.

Η κυκλοφορία είναι ελεύθερη μέρα και νύχτα, μπαρ και εστιατόρια λειρτουργούν κανονικά ύστερα από πολλούς μήνες περιορισμών.

Χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ Φαμπιάν Πικάρντο ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα θα αρθεί και ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, ενώ από τις 16 Αρπιλίου θα καταργηθεί και το πλαφόν ατόμων στις συναθροίσεις.

Επιχείρηση Ελευθερία 

Στο Γιβραλτάρ η εκστρατεία εμβολιασμού ονομάστηκε «Επιχείρηση Ελευθερία», όπως και στη χώρα μας.

Προμηθεύτηκαν εμβόλια από τη Βρετανία και έχουν ήδη εμβολιάσει τον μόνιμο πληθυσμό και τους μισούς αλλοδαπούς εργαζόμενους, με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

Αφού τους χορηγηθούν και οι δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 οι πολίτες λαμβάνουν ένα είδος εμβολιαστικού διαβατηρίου, το οποίο τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις ή να ταξιδεύουν.

ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.