Πανυγειονομική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22/2

Με πανυγειονομική απεργία αύριο (22/2) και στάση εργασίας στις 28 Φεβρουάριου, απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, στο σχέδιο της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για τα απογευματινά χειρουργεία.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, προχωρούν και εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα προχωρήσει σε προσυγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ στις 8.30 π.μ. και σε πορεία στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τα σωματεία των υπόλοιπων νοσοκομείων.

Ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με σημερινή της ανακοίνωση χαρακτηρίζει τη λειτουργία των χειρουργείων μετά τις 15.00 το μεσημέρι, ως μια προσπάθεια «εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας». Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι: «Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» μέχρι και 2.000 ευρώ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής της ντροπής».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν δωρεάν υγεία για όλο τον Ελληνικό λαό και:

•Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.

•Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

•Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.

•Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•Να μην συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

•Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.

•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.

Αιτήματα ΠΟΕΔΗΝ 

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικεί μεταξύ άλλων: αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση της Υγείας και αναβάθμιση ιατροξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης 

Νέο χαράτσι έως 3 ευρώ θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για κάθε εξέταση – Το σχέδιο Άδωνι για το claw back

Γεωργιάδης: Η τηλεϊατρική μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στον έλεγχο των δαπανών υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.