ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Πολεμικό Μουσείο στις 15 Φεβρουαρίου

Λίγες μόλις ώρες μετά τη μέρα που γιορτάζεται το πιο ξεχωριστό ανθρώπινο συναίσθημα, η αγάπη (14 Φεβρουαρίου), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) μας προσκαλεί να μοιράσουμε αγάπη, μέσα από τη συμμετοχή σε εθελοντική αιμοδοσία, σε ένα χώρο που έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση των εθελοντών αιμοδοτών ως ένα από τα πιο ευχάριστα και ξεχωριστά «σημεία αιμοδοσίας», το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών!

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, θα πραγματοποιήσει , την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, 14.00-18.30 (είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας, στάση μετρό Ευαγγελισμός), εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, καθώς διανύουμε την τελική περίοδο ανάκτησης των αποθεμάτων της χώρας μετά την περίοδο των γιορτών.

Εθελοντική αιμοδοσία

Αξιοποιώντας το πλεόνασμα αγάπης και ενσυναίσθησης, προστατεύουμε αυτούς που χρειάζονται τη βοήθειά μας στη δεδομένη, αλλά και κάθε άλλη συγκυρία.

•Τηλεφωνικά ραντεβού, στα τηλ:2132146716 και 2132146726, από Δευτέρα 12.2 έως και Τετάρτη 14.2, 9.00-14.30,

  • Ψηφιακά ραντεβού μέσω της νέας εφαρμογής “Δίνουμε αίμα” για κινητά
    App store (iOS):

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android):

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής (app) “Δίνουμε Αίμα”

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

ΕΚΕΑ

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ που ιδρύθηκε με τον νόμο περί αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας (Ν.3402/2005). Με αυτόν τον νόμο τέθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες και η κατεύθυνση προς την δημιουργία Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, προσαρμοσμένου στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις βέλτιστες πολιτικές οργάνωσης των Ευρωπαϊκών Χωρών.

Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στον ίδιο χώρο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου κλασματοποίησης πλάσματος. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), αποτελεί την πιο σοβαρή και αξιόπιστη προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών για την άρτια, σταδιακή και επιστημονικά αποδεκτή αναδιοργάνωση της Αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης 

Σεμαγλουτίδη (Ozempic): Αυξήθηκαν οι «διαβητικοί» κατά 15%

Ο Άδωνις και η τρεχάλα, οι «κομμένοι» της κοπής πίτας και ο γνωστός – άγνωστος σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.