Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία: Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο

Με ένα λιτό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ), βάζει τέλος στους χαρακτηρισμούς της Ιεράς Συνόδου, που χαρακτήρισαν την ομοφυλοφιλία ψυχικό νόσημα.

Αναλυτικότερα, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία απαντά, με μία σαφή ανακοίνωσή της στην Εκκλησία για τη στάση που τηρεί απέναντι στην ομοφυλοφιλία, επισημαίνοντας ότι ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για ψυχική νόσο.

«Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σημειώνεται πως, η εν λόγω ανακοίνωση,  έρχεται να απαντήσει στην αντιμετώπιση της εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία, καθώς, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου, ιεράρχες τη χαρακτήρισαν ψυχικό νόσημα.

Στην εισήγησή του ο Μητροπολίτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Υπενθυμίζεται ό,τι, στην εισήγησή του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, παρουσίασε την ομοφυλοφιλία ως ψυχιατρική νόσο και ζήτησε την δυναμική αντίδραση της Εκκλησίας έναντι του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, στην πολυσέλιδη εισήγηση του ο ιεράρχης της Εκκλησίας, φέρνει ως παραδείγματα – πρότυπα χώρες όπως η Ρωσία, η Ουγγαρία, αλλά και κράτη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που “ανθίσταται, με σαφείς και σκληρές απαγορεύσεις των νέων πρακτικών, θεωρούμενες από τους αντίθετους σκοταδιστικές και προωθούν τον ρατσισμό και το μίσος”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής».

Διαβάστε επίσης 

Έκθεση ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι από κορονοϊό και 8 από γρίπη, την τελευταία εβδομάδα

Χ. Χατζηχριστοδούλου (πρ. ΕΟΔΥ) στο HS: Οι αντιξοότητες, οι αλλαγές στον ΕΟΔΥ, η σχέση με την Ε. Αγαπηδάκη

Υπουργείο Υγείας: «Πράσινο φως» να χειρουργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.