Νέος ξενώνας για συγγενείς ασθενών στο νοσοκομείο “Σωτηρία”

Το ανακαινισμένο Κυριαζίδειο κτίριο το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη στέγαση μονάδας στήριξης συγγενών περιθαλπομένων, παρέδωσε το πρωί της Πέμπτης στο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Σωκράτη Μητσιάδη, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,Γιώργος Πατούλης.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κτίρια των εγκαταστάσεων του νοσοκομειακού συγκροτήματος, το οποίο κτίστηκε το 1903 και το κόστος της ανακαίνισης, του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κα) του κτιρίου καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στοίχισε 225.806 ευρώ.

Ο κος Πατούλης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διαβεβαίωση του κ. Μητσιάδη ότι το κτίριο θα τεθεί προς χρήση αμέσως μετά την πανδημία. «Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες είμαστε κοντά στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα, τα οποία παράγουν ένα εξαιρετικό έργο.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τους, αποτελούν την ελπίδα για το αύριο και το σήμερα για τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας», επισήμανε, ευχαριστώντας και τα μέλη του Συλλόγου «Φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία» για την συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά του, ο κος Μητσιάδης σημείωσε, ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι έργο πνοής που αφορά στην φιλοξενία των συγγενών των ασθενών, επισημαίνοντας ότι έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς απαιτείται η μακράς διάρκειας παραμονή των ασθενών και των συγγενών-συνοδών τους, λόγω των θεραπειών που πραγματοποιούνται στα ογκολογικά κέντρα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.