Καρκίνος του πνεύμονα: Καμπάνια ευαισθητοποίησης “Get Tested”

Ο Lung Cancer Europe (LuCE) σε συνεργασία με την FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μαζί με 22 Οργανισμούς-Μέλη, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια δημόσια καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα που ξεκινά σήμερα και θα καλύψει τον μήνα Οκτώβριο. Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τη σημασία του ελέγχου των βιοδεικτών για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Γνωρίζεις ότι ο έλεγχος βιοδεικτών μπορεί να ωφελήσει το 20-30% των ατόμων με καρκίνο του πνεύμονα, εντοπίζοντας μεταβολές ή μεταλλάξεις εντός του όγκου τους;

Εάν ένας όγκος σου είναι θετικός σε έναν στοχεύσιμο βιοδείκτη, αυτό σου δίνει περισσότερες θεραπευτικές επιλογές και βοηθά στην κατάρτιση εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου μέσω στοχευμένης θεραπείας, που συμβάλλει στη βέλτιστη έκβαση και στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης.

Στόχος καμπάνιας

Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα να είναι ενήμερα για τον έλεγχο βιοδεικτών.

Μην ξεχνάς, όποιος έχει πνεύμονες μπορεί να νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα. Η ακριβής διάγνωση της ασθένειας σου μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη έκβαση της θεραπείας. Μην περιμένεις, κάνε τον Έλεγχο!

Η Anne-Marie Baird, Πρόεδρος του Lung Cancer Europe, αναφέρει: «Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους πάντες για τη σημασία του ελέγχου βιοδεικτών για τον καρκίνο του πνεύμονα και να εργαστούμε για την ισότιμη πρόσβαση στον έλεγχο βιοδεικτών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε όσοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτόν να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν».

Η καμπάνια Get Tested 2023 βασίζεται στις καμπάνιες Get Diagnosed 2022 και Get Checked 2021. Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και όσων έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα, σχετικά με τον έλεγχο βιοδεικτών.

Η ιστοσελίδα getchecked.eu είναι μια αξιόλογη πηγή ενημέρωσης διαθέσιμη στους Ευρωπαίους πολίτες σε 17 γλώσσες—Κροατικά, Δανέζικα, Ολλανδικά, Αγγλικά, Φινλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ουγγρικά, Ιταλικά, Νορβηγικά, Πολωνέζικα, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Ισπανικά, Σουηδικά και Ουκρανικά.

Γιατί να εξεταστείς

Ο καρκίνος του πνεύμονα έχει ποσοστό θνησιμότητας άνω του 50%, επειδή πολλοί άνθρωποι διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όταν υπάρχει μικρότερη πιθανότητα επιβίωσης.

Ο κόσμος συχνά δεν αναγνωρίζει τα συμπτώματα ή δεν γνωρίζει τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τη νόσο. Όποιος έχει πνεύμονες μπορεί να νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα.

Τι μπορείς να κάνεις

Εάν παρουσιάσεις κάποιο από αυτά τα συμπτώματα ή είσαι εκτεθειμένος σε οποιονδήποτε από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου, μην περιμένεις άλλο! Μην αναβάλλεις τις εξετάσεις σου! Μια έγκαιρη διάγνωση μπορεί όχι μόνο να σώσει τη ζωή σου, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητά της.

Πώς μπορείς να εξεταστείς

Συζήτησε τα συμπτώματά σου με τον γιατρό σου, ο οποίος μπορεί να σε παραπέμψει σε κάποιον ειδικό. Ενδεχομένως να ζητήσουν τη διενέργεια εξετάσεων για καρκίνο του πνεύμονα.

Πού να απευθυνθείς για εξετάσεις

Εάν έχεις τυχόν απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τις εξετάσεις, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα μας Lung Cancer Europe, ή να επικοινωνήσεις με έναν από τους Οργανισμούς- Μέλη μας στη χώρα σου για πρόσθετες πληροφορίες και υποστήριξη.

Πού μπορείς να μάθεις περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, την αναγνώριση των συμπτωμάτων, τις εξετάσεις, τα στάδια, τις θεραπείες και τον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, επισκέψου την ιστοσελίδα getchecked.eu.

Τι είναι ο Lung Cancer Europe

Ο Lung Cancer Europe (LuCE) είναι ένας οργανισμός που στηρίζεται στα μέλη του και αποτελεί τη φωνή των Ευρωπαίων που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα.

Συνεργαζόμαστε με τα μέλη και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για να εξαλείψουμε το στίγμα γύρω από τη νόσο και να διασφαλίσουμε πως όσοι αντιμετωπίζουν τον καρκίνο λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ενθαρρύνουμε τα μέλη μας ώστε να διασφαλίζεται η δυναμική και αποτελεσματική εκπροσώπηση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το όραμά μας είναι να αποκτήσουν όλοι οι Ευρωπαίοι που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα ισότιμη πρόσβαση στη βέλτιστη φροντίδα, με στόχο την καλύτερη δυνατή έκβαση και ποιότητα ζωής.

Ποιος υποστηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία

Αυτή η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το European Respiratory Society, το European Lung Foundation και το European Patients forum.

Πώς μπορείς να συμμετέχεις

Επισκέψου το getchecked.eu και μάθε πώς θα βοηθήσεις εθελοντικά ή πώς θα μοιραστείς την προσωπική σου ιστορία ή την ιστορία ενός αγαπημένου σου προσώπου.

Διαβάστε επίσης

Άλμα Ζωής: «Βιωματικοί διάλογοι γυναικών που βίωσαν καρκίνο»

Η Katalin Kariko και Drew Weissman τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής 2023 για την έρευνά τους στα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19
 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.